Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 29 september 2010

Meedenken over de toekomst van Amersfoort

De gemeenteraad heeft dinsdag 28 september ingestemd met de opzet voor het maken van de Structuurvisie Amersfoort. In deze structuurvisie wordt vastgelegd wat waar een plek krijgt in de stad: het gaat om een ruimtelijke visie op de hele gemeente. Daarbij wordt 20 jaar vooruit gekeken: naar 2030. Bij het maken van de structuurvisie worden bewoners, organisaties en bedrijven uit de stad betrokken. Voor de participatiegroep kunnen geïnteresseerden zich nog tot en met maandag 4 oktober 2010 aanmelden. De participatiegroep houdt haar eerste bijeenkomst op dinsdag 12 oktober van 16.00 tot 18.30 uur.

Bijna alles wat we in de stad willen op het gebied van wonen, werken, verkeer en bereikbaarheid, recreëren en winkelen heeft ruimte nodig. In Amersfoort is die ruimte de afgelopen 30 jaar vooral gevonden door de stad uit te breiden. De grenzen van de uitbreiding zijn met Vathorst West echter bereikt en als we in de toekomst ruimte nodig hebben, dan moeten we die zoeken in de stad zelf. De te maken Structuurvisie markeert dan ook een omslagpunt in het denken over de stad. Er blijft grote vraag naar woningen en ruimte voor bedrijvigheid en voorzieningen. Om hieraan tegemoet te komen is vernieuwing en inbreiding binnen het stedelijk gebied dé opgave voor de komende jaren.

Op het moment dat helder is welke keuzen er gemaakt moeten worden, wordt een brede participatie voor de stad georganiseerd met een stadsdebat en digitale participatie. Daarnaast wordt er een participatiegroep samengesteld die vanaf het begin van het proces meedenkt over de Structuurvisie. In de participatiegroep zitten vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Daarnaast kunnen maximaal 15 geïnteresseerden meedoen. De groep komt vier keer een dagdeel samen in periode van oktober 2010 tot voorjaar 2012, waarvan de eerste keer dus op dinsdag 12 oktober. Van de deelnemers wordt een actieve inbreng en voorbereiding gevraagd.

Aanmelden

Wie deel wil nemen aan de participatiegroep Structuurvisie Amersfoort kan zich uiterlijk maandag 4 oktober 2010 aanmelden bij Marlotte Coerwinkel, e-mail: magb.coerwinkel@amersfoort.nl. De totstandkoming van de Structuurvisie is te volgen via de website van de gemeente Amersfoort en via berichtgeving in de gemeentelijke Stadsberichten.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort