Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 07-10-2010

JASPER KRABBE, ANNA DRIJVER EN GUUS MEEUWIS RECENSEREN CULTUREEL AANBOD

In AVRO's Opium dinsdag 12 oktober

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt en bediscussieert presentator Cornald Maas elke week het aanbod uit de culturele agenda met prominenten uit de culturele wereld. Op dinsdag 12 oktober zijn dat vaste panelleden beeldend kunstenaar Jasper Krabbé en actrice Anna Drijver. Zanger Guus Meeuwis staat hen bij als gastpanellid. De volgende onderwerpen worden door hen besproken:

Als oude rot in het vak en met een oneindige lijst van albums en hits besloot Rob de Nijs dat hij terug wilde naar de basis; pure liedjes in een kleine bezetting. Dit doet hij samen met producent Daniel Lohues en het resultaat heet 'Eindelijk vrij'. Het album werd deels opgenomen in Louisiana met plaatselijke muzikanten waardoor de liedjes een speciale sound kregen. Vooral gastpanellid Guus Meeuwis, die veel waardering heeft voor De Nijs en eerder ook samenwerkte met Lohues, is erg benieuwd naar het resultaat. Zal de jarenlange muzikale ervaring van De Nijs ook nu garant staan voor een succesvol album?

'Lang & Gelukkig' is een komische familiefilm naar het gelijknamige toneelstuk van het Ro Theater dat klassieke sprookjes een stevige knipoog naar de actualiteit geeft. De originele cast van de theatervoorstelling vertolkt de hoofdrollen in de film: Arjan Ederveen, Jack Wouterse en Alex Klaassen. Tijdens het Nederlands Festival 2010 won 'Lang en Gelukkig' maar liefst 3 Gouden Kalveren waaronder een Gouden Kalf voor 'Beste Production Design' voor het decor. Zijn onze panelleden ook zo onder de indruk van de vormgeving of genieten ze meer van het verhaal?

Hij wordt in één adem genoemd met Matisse en Monet en toch is het de eerste keer dat het werk van de inmiddels 78-jarige Engelse Howard Hodgkin in Nederland te zien is. De schilderijen van de beeldend kunstenaar kenmerken zich door een intens en sensueel kleurgebruik en het verbeelden van ervaringen of herinneringen. Jan Marijnissen bestempelde de werken in de laatste Zomergasten als "een soort foto's van emoties en gevoel". Panellid Jasper Krabbé is groot bewonderaar van het werk van Hodgkin en zocht hem op vlak voor de opening van de tentoonstelling.

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2

---