Ingezonden persbericht


Datum: donderdag 7 oktober 2010

Wereldwijd tuinbouwplatform dinsdag 12 oktober van start in Amsterdam RAI

HORTI FAIR IN TEKEN VAN 'DUURZAAM VERDIENEN IN DE TUINBOUW'

Volledig afbreekbare bloempotten van zetmeel, ecologische boommatten vervaardigd uit de bast van een kokosnoot, doorontwikkelingen in de 'kas als energiebron', de nieuwste warmtepompen om aardwarmte optimaal te gebruiken: het zijn maar enkele van de vele duurzame innovaties die gelanceerd worden op de komende Horti Fair, de tuinbouwvak-beurs die aanstaande dinsdag van start gaat met als thema 'Duurzaam Verdienen'.

De Nederlandse tuinbouw is een bedrijfstak die wereldwijd toonaangevend is met maar liefst 240.000 direct werkzame mensen, goed voor een totale exportwaarde van ¤ 15 miljard en ruim 20% van het overschot op de handelsbalans.

De Horti Fair is daarvan een weerspiegeling en hét platform voor nieuwe producten en trends in de wereldwijde tuinbouw. Zo'n 530 deelnemende bedrijven uit 36 landen lanceren tussen 12 en 15 oktober 2010 in Amsterdam RAI hun opvallende innovaties aan de tienduizenden tuinbouwprofessionals die vanuit de hele wereld naar de Horti Fair komen.

Uitreiking Horti Fair Innovation Award

Graag nodigen wij u uit voor de uitreiking van de Horti Fair Innovation Award, op dinsdag 12 oktober om 09.00 uur op het Horti Fair Stage. Tijdens deze bijeenkomst wordt bekendgemaakt wie van de 10 genomineerde standhouders de prestigieuze prijs voor de meest opvallende noviteit op Horti Fair 2010 in ontvangst mag nemen van Ewald van Vliet, de nieuwe voorzitter van de Horti Fair. Hij opent daar mee de beurs vervolgens officieel.

200 keurmeesters

In opperste concentratie en volkomen stilte keuren 200 keurmeesters uit het hele land maandagavond 11 oktober bijna 1.000(!) verschillende bloemen en planten op kleur, geur en kwaliteit in het Horti Fair House of Quality. Aan de hoogst gewaardeerde inzending wordt de Interpolis Quality Cup toegekend en aan de stand met het beste arrangement de Csizikbeker.




Ingezonden persbericht