Ingezonden persbericht


Qurius en Tegos werken samen op gebied van Commodity Trading

Unieke IT-oplossing voor handelsbedrijven in ferro- en non-ferrometalen

ZALTBOMMEL- 12 oktober 2010 - Qurius kan zijn klanten in de milieu- en afvalbranche binnenkort van dienst zijn met comotor: een unieke IT-oplossing voor commodity trading, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Met comotor is Qurius nog beter in staat zijn klanten in de afval- en recyclingsector te helpen met structurele, duurzame oplossingen voor hun bedrijfsvraagstukken.

Comotor, een softwareproduct van het Duitse tegos, is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die actief zijn in de handel, verwerking en productie van ruwe materialen, zoals ferro- en non-ferrometalen. De oplossing is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en biedt alle functionaliteit om de bedrijfsprocessen en de samenwerking met klanten en leveranciers optimaal te beheren. Alle primaire bedrijfsprocessen worden vanuit één bedrijfsapplicatie ondersteund, zoals contractmanagement, het registreren van analysetypes, partijsamenstelling op basis van een productiemix cockpit, en hedging voor zowel contracthoeveelheden als valuta's.

Handelsbedrijven in ruwe materialen kunnen met de juiste software sneller handelen, beter risico's beheersen en voldoen aan wet- en regelgeving. Ook voor recyclingbedrijven is deze oplossing uitermate geschikt, want afval wordt steeds meer waard. Daarom maken steeds meer recyclingbedrijven de stap om hun ruwe materialen en grondstoffen te verhandelen. Alle informatie wordt gebundeld in één database, van herkomst en verblijfplaats tot trade en treasury. Betere, efficiëntere informatiestromen, minder administratieve handelingen en minder foutkansen. Plus, een betere beheersing van uw posities en marges.

Qurius is al reseller van enwis), de op Microsoft Dynamics NAV gebaseerde oplossing van tegos voor afvalbeheer en recycling en automatiseerde eerder Delta Milieu, Saver, Van Gansewinkel, Bowie Recycling, SIMS Recycling Solutions en Forest Metal Group.

Einde persbericht

Qurius N.V.
Qurius biedt IT-oplossingen: ontwerp, architectuur, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen. Vanuit ons hoofdkantoor in Zaltbommel bedienen we klanten door heel Europa, onder andere in België, Duitsland en Oostenrijk, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië. In 2010 hebben we openlijk onze doelstelling uitgesproken om honderd procent duurzaam te opereren in 2014. Hiermee willen we uitgroeien tot de Europese organisatie, leidend in duurzame ICT. We werken met klanten en partners die net zo ambitieus zijn en dezelfde duurzaamheidsdoelstellingen hebben. Qurius is genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1998. Voor meer informatie kijk op www.qurius.nl




Ingezonden persbericht