Gemeente Soest

Banenmarkt in Soest wederom drukbezocht

12 oktober 2010

Net zoals voorgaande jaren is de banenmarkt die afgelopen donderdag in bedrijfsverzamelgebouw De Stroom werd gehouden, goed bezocht. Zo'n 300 werkzoekenden uit Soest en omgeving kwamen naar de banenmarkt om werkgevers te ontmoeten en de ideale baan te vinden.

Wethouder Yvonne Kemmerling opende de banenmarkt. In haar speech benadrukte zij het belang van een goede samenwerking tussen de gemeente Soest, het UWV Werkbedrijf en het bedrijfsleven van Soest en Soesterberg.

`Om werkzoekenden maximaal te kunnen ondersteunen in het zoeken naar de juiste baan voor de toekomst, is een goed partnerschap tussen deze drie partijen erg belangrijk.'

Ze bedankte dan ook de werkgevers, de Soester Zakenkring en O.N.S. uit Soesterbergvoor hun ondersteuning en betrokkenheid.

Verschillende werkgevers presenteerden zich met diverse vacatures. En dat leverde veel vruchtbare gesprekken op met werkzoekenden die naar de banenmarkt gekomen waren.

Reacties van werkgevers na afloop van de banenmarkt waren dan ook veelal positief. Een aantal van hen zullen een vervolgtraject ingaan met potentiële kandidaten die zij tijdens de banenmarkt hebben ontmoet.

De banenmarkt in Soest maakt onderdeel uit van de Landelijke Banenmarkt die jaarlijks door UWV Werkbedrijf wordt georganiseerd. Meer informatie is te vinden op www.werk.nl.