Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RUUD VAN EIJLE NIEUWE DIRECTEUR WORLD VISION

Per 1 december 2010 treedt Ruud van Eijle aan als de nieuwe algemeen directeur van World Vision. Van Eijle heeft een ruime staat van dienst op het gebied van ontwikkelingshulp en zette zich jaren lang in voor vervolgde christenen.

Van Eijle zal als directeur in Nederland het gezicht worden van World Vision en de organisatie internationaal vertegenwoordigen, zowel binnen World Vision International, als bij partnerorganisaties in het Zuiden met wie World Vision samenwerkt.

Ruud van Eijle is na de Bestuursacademie in Tilburg bij de overheid gaan werken. Van 1987 tot 2000 heeft hij dertien jaar leiding gegeven aan Stichting Open Doors Nederland. Met zijn komst bij World Vision neemt hij afscheid van Stichting Dorcas Hulp Nederland. Daar was hij vijf jaar directeur. Daarnaast is Ruud politiek actief binnen de ChristenUnie. Ruud is getrouwd, heeft zes kinderen, zes kleinkinderen en twee sponsorkinderen.

Van Eijle: "Ik vind het geweldig me in te zetten voor recht en gerechtigheid, gewoon door de meest kwetsbare kinderen te helpen aan schoon drinkwater, voedsel, medische hulp en scholing. Mensen enthousiast maken voor de missie van World Vision!"

Over World Vision
Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. Dat samen waarmaken is een van de mooiste dingen die je kunt doen. World Vision staat met de voeten in de modder en bewerkt de harten van leiders. Gods onvoorwaardelijke liefde voor alle mensen is wat ons inspireert en kracht geeft. Doe mee! Geef met een warm hart en een scherpe blik. Help een kind en zijn omgeving. Geloof in verandering. Je zult zien dat het werkt.