Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
4 oktober 2010

De Jonge Jury gaat weer lezen
Jonge Jury 2011 van start

Rotterdam - Vanaf september zijn in heel Nederland weer duizenden jongeren aan de slag gegaan met het lezen voor de Jonge Jury 2011.

De Jonge Jury is het grootste landelijke leesbevorderingsproject voor jongeren in klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs. In totaal bereikte de Jonge Jury vorig jaar 65.000 jongeren via scholen en bibliotheken. Komend jaar lezen duizenden jongeren tussen september en eind februari naar eigen keuze een aantal jeugdboeken uit het jaar ervoor en brengen een stem uit op hun favoriete titels. Het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury 2011. Voor de Jonge Jury 2010 brachten 9.391 jongeren een stem uit op hun favoriete boek.

De vijf boeken die de meeste stemmen ontvangen, worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Die wordt uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury op 13 april 2011 in het Circustheater te Scheveningen. De Dag van de Jonge Jury is een uniek eendaags literair festival, waarin schrijvers en boeken van de Jonge Jury centraal staan. Jongeren maken kennis met hun favoriete auteurs en er zijn optredens, workshops, quizzen en wedstrijden. Voor de Prijs van de Jonge Jury 2011 komen alle in 2009 verschenen oorspronkelijk Nederlandstalige of vertaalde jeugdboeken in aanmerking.

Voor het onderwijs, bibliotheken en boekhandels zijn er Jonge Jurypakketten beschikbaar. Kijk op www.jongejury.nl voor meer informatie en bestellen.

De Jonge Jury is een activiteit van Stichting Lezen. Uitvoering en ontwikkeling door Passionate Bulkboek.

--- einde bericht---

---




Ingezonden persbericht