Ingezonden persbericht


Dinsdag 12 Oktober 2010, Den Dolder

Wie is Napoleon Hill?
Google de naam even en je zult verbaasd staan: miljoenen hits staren je tegemoet. Dan heb je wereldwijd toch wat teweeg gebracht. Napoleon Hill mag beschouwd worden als de grondlegger van de persoonlijke ontwikkeling. Hij heeft vele boeken op zijn naam staan en miljoenen mensen daarmee positief beïnvloed. Vele motivational speakers en schrijvers anno 2010 gebruiken de kennis van Napoleon Hill, die te vinden is in al zijn boeken.

Meer dan 100 miljoen boeken verkocht van 1 titel
Er zijn niet zoveel auteurs als Napoleon Hill, die tijdens én na zijn leven miljoenen exemplaren van zijn boeken wereldwijd heeft verkocht. Hij schreef vele klassiekers en bestsellers waarvan er een aantal in het Nederlands zijn te verkrijgen. Van zijn beroemdste bestseller: Think and grow rich zijn wereldwijd meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Andere klassiekers zijn Succes door een positieve instelling en Sleutels tot positief denken, waarvan er enkele tientallen miljoenen exemplaren zijn verkocht. In het Engels is daar Golden Rules aan toe te voegen, dat vanaf heden onder de titel Napoleon Hill's Gouden Regels is verschenen.

The Roaring Twenties
De twintiger jaren van de vorige eeuw werd The Roaring Twenties genoemd: de bomen groeiden de hemel in. Een jonge opkomende schrijver, Napoleon Hill, klimt in de pen om artikelen en columns te schrijven in vele magazines. Vele jaren later zijn deze artikelen, inmiddels door Hill omgedoopt tot De Verloren Lessen, gebundeld in boekvorm verschenen. Hij noemt het totale manuscript de Gouden Regels.

De crisis
Het Engelse manuscript heeft in de dertiger jaren vele lezers door de crisis heen geholpen. Hill had niet kunnen bevroeden dat dat negentig jaar later weer zou gebeuren.

Het boek (IBSN 9789079872169) is vanaf 12 oktober 2010 te koop via de boekwinkels en via de website van de uitgever en kost ¤ 19,95.

//////////

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht