Persbericht

Deli XL optimaliseert supply chain met Manhattan Associates ~ Manhattan Associates ondersteunt groeiambities Nederlandse foodservice groothandel ~

Nieuwegein - 12 oktober, 2010 - De Nederlandse foodservice groothandel Deli XL, onderdeel van Bidvest, heeft de supply chain optimalisatie-oplossingen van Manhattan Associates (NASDAQ: MANH) geselecteerd ter ondersteuning van de groeiambities in de komende jaren. Deli XL implementeert Manhattan's Warehouse Management-, Slotting Optimisation-, Supply Chain Intelligence- en Extended Enterprise Management-oplossingen. De oplossingen maken onderdeel uit van het Manhattan SCOPE®-portfolio. Samen met Manhattan Associates wil Deli XL de operationele efficiëntie in zijn distributiecentra verhogen en de goederenstromen tussen de zeventien distributiecentra in Nederland optimaliseren.

"Onze huidige oplossingen hebben het eind van hun mogelijkheden bereikt en belemmeren ons in onze verdere groei. De oplossingen van Manhattan bevatten standaard de functionaliteit die voor onze organisatie van belang is en stellen ons in staat om onze groeiambities waar te maken", zegt René van Gelderen, Directeur IT & Program Management bij Deli XL. "In de komende jaren implementeren we een volledig nieuwe distributieomgeving waarin we naast de oplossingen van Manhattan Associates een nieuwe SAP ERP-omgeving en een nieuw commerce-platform van ATG Commerce uitrollen. In onze ogen een perfecte combinatie."

Foodservice groothandel Deli XL levert een breed assortiment voedsel- en drankwaren en non-food producten aan bedrijven en instellingen in de horeca-, catering- en zorgsector. Deli XL legt in zijn activiteiten een sterke nadruk op milieu, duurzaamheid, gezondheid, gastvrijheid, ketenverantwoordelijkheid en passie voor food en service. De foodservice groothandel richt zich op de volledige breedte van de horecamarkt, van sterrenrestaurant tot cafetaria. In het cateringsegment levert Deli XL aan bedrijfsrestaurants van middelgrote bedrijven, maar ook aan grote contractcateraars. Daarnaast voorziet Deli XL zorginstellingen van dagverse kwaliteitsproducten.

Deli XL heeft de beschikking over een landelijk distributiecentrum voor kruidenierswaren en een landelijk verscentrum voor gekoelde producten. Daarnaast heeft het bedrijf verspreid over het land vier decentrale distributiecentra voor vers- en diepvriesproducten en elf regionale vestigingen ter ondersteuning van regionaal opererende klanten. Binnen de distributiecentra maakte Deli XL tot op heden gebruik van op maat gemaakte warehouse management-oplossingen. Deli XL liep met deze oplossingen echter steeds meer tegen zijn grenzen aan en besloot op zoek te gaan naar nieuwe distributie management-oplossingen om de groeiambities in met name het horecasegment te kunnen realiseren.

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft Deli XL gekozen voor de oplossingen van Manhattan Associates. De keuze van Deli XL voor Manhattan Associates is onder meer ingegeven door goede ervaringen van andere ondernemingen in de foodsector. Bovendien is het met de oplossingen binnen de Manhattan SCOPE® Distribution Management-suite mogelijk om de specifieke structuur van de magazijnen van Deli XL optimaal te ondersteunen. Binnen de magazijnen wordt gewerkt met verpakkingseenheden van zeer variabele grootte en verse producten met diverse houdbaarheidsdatums.

Binnenkort wordt gestart met de eerste implementatiefase, waarbij Manhattan's Warehouse Management-, Slotting Optimization- en Supply Chain Intelligence-oplossingen worden uitgerold. Hiermee worden de samenwerking binnen het uitgebreide distributienetwerk en de picking-processen binnen de magazijnen geoptimaliseerd. In een tweede fase wordt hier Manhattan Extended Enteprise Management aan toegevoegd, voor optimalisatie van de cross-docking activiteiten in de distributiecentra.

"Wij zijn zeer verheugd dat Deli XL het vertrouwen in ons uitspreekt als supply chain technologiepartner voor de realisatie van toekomstige groei", zegt Pieter Van den Broecke, managing director Centraal-Europa van Manhattan Associates. "Ons Manhattan SCOPE-platform heeft zich al ruimschoots bewezen in de foodsector waarin snelheid en nauwkeurigheid van cruciaal belang zijn. We kijken ernaar uit om Deli XL te helpen de inzichtelijkheid en efficiëntie in de supply chain te vergroten."

(570 woorden)