Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT DINSDAG 12 OKTOBER 2010

KNMV steunt wegracesport

De KNMV wil een leidende rol gaan vertolken in het ontwikkelen van wegracetalent in Nederland en daarmee een bijdrage leveren aan de verbreding van de nationale wegracesport. Een grotere instroom van beginnende jonge wegracers is nodig om deze plannen te realiseren. Dit kan worden bereikt door het creëren van lagere instapmogelijkheden. Goed voor de populariteit van de sport, waarmee ook de kans toeneemt dat zich meer talentvolle jongens en meisjes aandienen.

Om een bijdrage te leveren aan de wegracesport heeft de KNMV besloten de competities van de pocketbikes, NSF100 Cup en de nieuwe Moriwaki Cup te ondersteunen. De Moriwaki Cup en de NSF100 Cup zijn wegraceklassen die de kraamkamer moeten vormen voor nieuw talent en bedoeld zijn voor jonge deelnemers. "Als KNMV willen wij ons nadrukkelijker bezighouden met het laagdrempelig aanbieden van de wegrace, zodat instroom betaalbaar is. Wij zullen hierin een substantiële financiële bijdrage leveren", aldus Patrice Assendelft, directeur van de KNMV. "De investering die wij hierin doen is gebaseerd op een meerjarenplan met een looptijd van minimaal drie jaar."

De KNMV heeft na overleg met Arie Molenaar toegezegd boven de acht reguliere NSF100-races vier extra trainingsweekenden te organiseren, zonder dat dit de kosten voor deelname verhoogt. Verder wordt gezorgd voor extra training en begeleiding door KNMV-erkende trainers. Gerrit ten Kate is geconsulteerd om de instap voor de Moriwaki Cup te vergemakkelijken. Daarin zal de KNMV voor de deelnemers, mits jonger dan 18 jaar, de kosten voor de wegracecursus, de medische keuring en de licentie voor haar rekening nemen.

In samenwerking met RAP en SOBW wil de KNMV op jaarbasis een vijftal trainingen verzorgen voor jonge rijders in de competities met pocketbikes, brommers en scooters. Uitgangspunt hierbij is eveneens een samenwerking voor minimaal drie jaar. De KNMV zorgt voor de inzet van de bondscoach en één of meerdere assistent-trainers en draagt bij in de huur van circuits om dit te kunnen organiseren.


---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen.

Kijk voor meer informatie over de nieuwe competities op: www.knmv.nl, www.sobw.nl, www.nsf100championship.nl en www.tenkateracingproducts.nl.