Ingezonden persbericht


Voorzichtigheid op de arbeidsmarkt

Amsterdam, 12 oktober 2010 - Na een lichte daling van het online vacatureaanbod in augustus nam het aantal vacatures ook in september verder af, zo blijkt uit de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. Het vacatureaanbod nam overal in Nederland af, behalve in Flevoland. De landelijke index daalde met 5 punten naar 86 punten en staat daarmee op hetzelfde niveau als in september 2009. Het online vacatureaanbod lijkt hiermee te stabiliseren.

"De index laat deze maand zien dat de afname van het online vacatureaanbod doorzet. Dat sluit aan bij de huidige situatie in het bedrijfsleven en het verminderde vertrouwen dat consumenten hebben in de Nederlandse economie. We zien daarentegen op lange termijn structurele verbetering in sectoren die zijn gerelateerd aan wetenschap en technologie, zoals research & development (R&D) en IT." aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Deze sectoren hebben het economisch zwaar gehad tijdens de recessie. We zien nog altijd een stijgende lijn in het vacatureaanbod bij deze branches, wat aantoont dat er nog steeds wordt geïnvesteerd. Aangezien veel bedrijven nu bezig zijn met hun plannen voor volgend jaar, ontstaat er een grote vraag naar werknemers in deze sectoren. Dit is een positief signaal voor werkzoekenden."

Vacatureaanbod stabiliseert

Deze maand groeide het vacatureaanbod in de publieke sector en in de horeca- en toerismebranche met 2 punten. Het aanbod in de gezondheidssector zakte deze maand verder terug met 21 punten. In de transportsector daalde deze maand het aanbod met 15 punten, gevolgd door de productiesector (-11 punten). De maandelijkse index daalde in de financiële branche met 7 punten en in HR met 2 punten. In vergelijking met september vorig jaar groeit het aanbod in een aantal branches waarin in de regel veel wordt geïnvesteerd nog steeds. Het vacatureaanbod in R&D steeg met 22%, in marketing, PR en media steeg de index met 20% en in de transport- en logistieksector steeg de index met 19% ten opzichte van vorig jaar.

Flevoland enige stijger vacatureaanbod

In september nam in alle provincies het vacatureaanbod af, behalve in Flevoland. Daar steeg de index met 1 punt. In de andere provincies nam deze af met vaak meer dan 1 of 2 punten. In Zeeland zakte de index deze maand het meest, met 16 punten. Ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar tonen Limburg en Noord-Brabant de sterkste groei. In Limburg steeg het vacatureaanbod in vergelijking met vorig jaar met maar liefst 7 punten en in Noord-Brabant met 4 punten.

Vacatureaanbod in Europa stijgt nog steeds

Het Europese vacatureaanbod steeg in september met 2 punten. In Duitsland stijgt het aanbod maandelijks nog steeds sinds januari, deze maand met 4 punten. In Zweden nam het vacatureaanbod toe met maar liefst 11 punten. In België en Engeland steeg de index slechts met 1 punt en in Italië daalde de index net als in Nederland (-5).

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index

De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op basis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures van representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief de websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research America Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weergegeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandelijkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/employment/index/17.

Over Monsterboard.nl

Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl ) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 1,75 miljoen bezoeken (april 2010).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.

Wilt u geen Monsterboard.nl persberichten meer van ons ontvangen? Reply dan op deze mail.

Contactinformatie (