MILK-er zorgt voor een groei van 1000 banen


maatschappelijk succes voor http://www.toegangtotgeld.nl

AMSTERDAM, 20101012 -- De Europese Commissie trekt bijna 6,4 miljard euro uit voor onderzoek en innovatie ten behoeve van het realiseren van slimme banengroei. Dit pakket, van een nooit eerder gezien omvang, heeft betrekking op tal van wetenschappelijke disciplines, overheidsbeleidsgebieden en commerciële sectoren. De verwachting is dat in 2010 de werkloosheid zal oplopen tot ruim 8%, dit is een verdubbeling van de werkloosheid in 2008. De verwachting is dat de banengroei harder daalt dan de krimp van de economie, hetgeen betekent dat bedrijven zullen sturen op efficiency. Een MILK-er heeft tegen de stroom in een groei van 1000 banen gerealiseerd over de eerste 8 maanden van 2010. Deze MILK-er is Compact opleidingen.

Compact opleidingen verzorgt door heel Nederland opleidingen als algemeen rijinstructeur tot zeer gespecialiseerd rijinstructeur. In de eerste 8 maanden van 2010 heeft Compact meer dan 1000 gecreëerd. Dit komt omdat compact opleidingen een baangarantie geeft voor alle deelnemers van hun opleidingen tot rijinstructeur. Het commerciële brein achter compact opleidingen is Sjoerd Sarneel. Het financiële brein is MILK. Milk is een economenhuis dat financieel strategische kennis en kapitaal ter beschikking heeft gesteld om deze banengroei mogelijk te maken.

MILK verstrekt smart money (ofwel slim geld, een combinatie van geld en kennis). Dit kan als eigen vermogen of vreemd vermogen. Achter MILK staat een actief netwerk van meer dan 80 (oud)-ondernemers in verschillende marktsectoren die ondernemers met raad en daad terzijde kunnen staan. Deze combinatie van kapitaal en kennis van oud ondernemers en financiële kennis heeft geleid tot een banengroei van meer dan 1000 banen in de afgelopen jaar. Zonder de combinatie kennis en kapitaal zouden vele tientallen banen verdwenen zijn.