De E-planner voor ontwikkelingsperspectief voor alle leerlingen


HORN, 20101012 -- Binnen de stuurgroep kwaliteit van de Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg groeide de behoefte om op basis van een vooraf vastgesteld ontwikkelingsniveau planmatig te werken aan het verhogen van de leeropbrengsten. Met de E-planner kunnen scholen voor primair onderwijs (PO/SO/SBO) op een eenvoudige manier leerprestaties van leerlingen (digitaal) vastleggen en vertalen naar uitstroombestemmingen.

Ook is het mogelijk om met het systeem de resultaten af te zetten tegen het eigen ontwikkelingsperspectief van de leerlingen. De gegevens kunnen zowel op groepsniveau - als op schoolniveau in kaart worden gebracht.

Het systeem geeft ook de data, die nodig zijn om voor elk kind een passend arrangement op te stellen. Een arrangement dat alle elementen bevat uit het waarderingskader van de Inspectie en dat de leerkracht in staat stelt tegemoet te komen aan de specifieke ondersteunings- en instructiebehoefte van de leerling. De E- Planner is gebaseerd op het Onderwijscontinuüm van de CED-Groep®.

Het digitale instrument is gerealiseerd door OBA MileStones, bekend van onder andere E-portfolio VIER (speciaal voor Cluster VIER leerlingen), Elektronische Leeromgevingen voor speciaal onderwijs, Cliënt Volg Systemen voor onder andere de Wajong arbeidsdeskundigen van het UWV en tal van andere dynamische - en
In samenwerking met consultants van de CED- groep (www.cedgroep.nl) en OBA MileStones (www.oba-milestones.nl) is vervolgens door een professionele projectgroep gewerkt aan de ontwikkeling van de digitale E- Planner voor ontwikkelingsperspectief.

ketenoverschrijdende internet applicaties.

Momenteel wordt de E- Planner geïmplementeerd op een vijftal scholen van de Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg. Een werkgroep is verder aan de slag met het doorontwikkelen van de E-planner voor gebruik in het VO/VSO. In januari 2011 is de E-Planner voor het VO/VSO naar verwachting ook gereed; en wordt gestart met de implementatie van de planner op een aantal VSO scholen van de Aloysius Stichting.

De ontwikkeling van de E- Planner voor ontwikkelingsperspectief (VO) wordt mede mogelijk gemaakt met behulp van subsidies van de PO Raad en WEC Raad.

Voor meer informatie kunt u terecht bij: de heer René Schreurs van de Aloysius Stichting Onderwijs & Jeugdzorg via: rene.schreurs@aloysiusstichting.nl.





Ingezonden persbericht