iMMovator Cross Media Café over Toekomst Nederlandse radiomarkt


De Nederlandse radiomarkt heeft meer toekomst dan je denkt

HILVERSUM, 20101011 -- Op het mediapark in Hilversum vindt morgen het iMMovator Cross Media Café plaats met deelnemers uit de omroep, internet technologie en mobiele industrie. Inzet is het delen van kennis, ervaring en ideeën over de toekomst van de Nederlandse radiomarkt. Navelstaarders en pessimisten mogen thuis blijven.

"Ik zie de toekomst voor de Nederlandse radiomarkt heel positief. Sterker nog, als we morgen allemaal ons ego thuislaten en met uitgestrekte hand en open vizier het Cross Media Café inlopen kan dit wel eens het begin zijn van de meest innovatieve audiomarkt in Europa", zegt Hessel van Oorschot, oprichter van muziekplatform Tribe of Noise.

Uit de pre launch van PwC's "Entertainment & Media Outlook for the Netherlands 2010 - 2014" vorige week blijkt dat ook de Nederlandse radiomarkt de gevolgen van de recessie voelt. De radiomarkt kromp vorig jaar met 4,6% naar 453 miljoen euro. Dit jaar ziet er gunstiger uit, omdat zowel de advertentie-inkomsten (4,1%) als de overheidsbijdragen (1,1%) licht stijgen. De advertentie-inkomsten stijgen de komende vijf jaar gemiddeld met 3,3% naar 313 miljoen euro. Daar staat tegenover dat de overheidsbijdragen gemiddeld met 4,3% teruglopen naar 150 miljoen euro waardoor de totale inkomsten per saldo gelijk blijven.  

"Naast advertentie-inkomsten, is het van belang om naar optimalisatie binnen de hele keten te kijken. Waar kan de markt innoveren, kosten besparen, nieuwe verdienmodellen uitrollen en aanhaken bij andere markten die technisch misschien verder zijn maar geen content hebben om zich optimaal te profileren".  

Een jaarlijks terugkerend thema waar Hessel van Oorschot zelf graag zijn tanden inzet: "In de zakelijke audiomarkt zoals achtergrondmuziek in de retail en horeca is de afgelopen 25 jaar een hardnekkig en negatief spanningsveld ontstaan tussen ondernemers en vertegenwoordigers van de muziekindustrie. Wedden dat we dat met een klein clubje mensen die openstaan voor innovatie op kunnen lossen!"

Tijdens het Cross Media Café kijken ondernemers, radiomakers en start-ups naar de markt in radio, muziek en geluid. Geïnteresseerden die aanwezig willen zijn kunnen contact opnemen met organisator iMMovator.nl    

Over Tribe of Noise
Tribe of Noise, opgericht te Amsterdam in juli 2008, is het online platform dat muzikanten koppelt aan het bedrijfsleven. Doel is het helpen van muzikanten aan potentiele opdrachtgevers, het genereren van exposure en het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe verdienmodellen.

Tribe of Noise





Ingezonden persbericht