Internationaal Filmfestival van Vlaanderen


donderdag 26 augustus 2010

Smoorverliefd: romantiek en vrouwelijke hormonen openen 37e Filmfestival Gent

Het 37e Filmfestival Gent opent op 12 oktober met Smoorverliefd van regisseur Hilde Van Mieghem. In deze romantische komedie toont Van Mieghem het woelige liefdesleven van vier samenlevende vrouwen, gespeeld door Veerle Dobbelaere, Wine Dierickx, Marie Vinck en Aline Van Hulle. Hun mannelijke tegenspelers zijn Koen De Bouw, Koen De Graeve, Kevin Janssens, Jan Decleir en Huub Stapel.

De romantische 'feelgood'-komedie Smoorverliefd zoomt in op het turbulente leven van 4 sterke vrouwen: tienerdochter Eva, haar moeder Judith, tante Barbara en grote zus Michelle die er samen onder een dak gezellig een potje van maken, op zoek naar 'love, peace, en happiness'. Eerste verliefdheid, serial dating, ongebluste lust, affaires, kinderwensen en tenslotte onverwoestbare oude liefde kruiden het wat chaotische bestaan van deze vier vrouwen. Ze zijn mooi, moedig en verstandig, maar soms weten ze het ook even niet meer. Blijft nog maar de vraag of het weerwerk van hun mannelijke antagonisten deze cocktail van vastberadenheid en vrouwelijke hormonen kan ontmijnen...

Hilde Van Mieghem is de 7e Belgische regisseur die de eer de beurt valt het Filmfestival Gent te openen. Tot haar illustere voorgangers behoren onder meer Robbe De Hert, Stijn Coninx, Erik Van Looy en Felix van Groeningen. Het is de derde langspeelfilm die Van Mieghem regisseerde na De Kus in 2004 en Dennis Van Rita in 2006. Smoorverliefd is een productie van Caviar en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution. De film zal vanaf 8 december te zien zijn in de bioscoop.

De 37e editie van het Filmfestival Gent loopt van 12 tot 23 oktober. Naast 100 langspeelfilms en 30 kortfilms, kan het publiek genieten van een bijzondere tentoonstelling over Jacques Tati in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster, een eenmalig concert van grootmeester John Barry op 21 oktober in Kuipke Gent en de 10e editie van de World Soundtrack Awards op 23 oktober in Kuipke Gent.

Kijk voor het volledige programma uit naar de gratis Knack Focus Special die vanaf 29 september op de festivallocaties en via Fnac wordt verspreid en de festivalbijlage die op 5 oktober in De Standaard, Het Nieuwsblad en De Gentenaar verschijnt.