Gemeente De Marne


Gemeente De Marne zoekt 200 vrijwilligers voor rampenoefening

De sirene gaat! In Eenrum is een vliegtuig neergestort. De lading van het vliegtuig is onbekend. Het dorp is zwaar beschadigd. Alle omwonenden en de mensen, die op dat moment in het gebied rondom het neergestorte vliegtuig zijn, worden met een geluidswagen opgeroepen het gebied te verlaten. De brandweer en politie gaan langs de deuren om de omwonenden uit hun huizen te halen. De inwoners worden naar de Willem Lodewijk van Nassau kazerne in Zoutkamp gebracht. In de kazerne worden de mensen opgevangen en verzorgd door medewerkers van de gemeente en het Nederlandse Rode Kruis.

Oefening
Dinsdag 12 oktober aanstaande wordt een grote rampenoefening gehouden in de Willem Lodewijk van Nassau kazerne te Zoutkamp. Het accent van deze oefening ligt bij opvangen en verzorgen. Het gaat om het opvangen en verzorgen van mensen die in het 'rampgebied' wonen of daar op dat moment zijn. Om de situatie zo goed mogelijk na te bootsen zijn wij op zoek naar 200 vrijwilligers die mee willen werken aan deze rampenoefening. Iedereen die graag een keer mee wil maken hoe het is om te moeten evacueren bij een ramp of de Willem Lodewijk van Nassau kazerne op een bijzondere manier wil ervaren is op 12 oktober van harte welkom. De oefening begint rond 17.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Alles speelt zich af binnen gemeente De Marne en in het bijzonder in de kazerne. Tijdens de oefening wordt goed voor de inwendige mens gezorgd. Er wordt u een warme maaltijd aangeboden.

Aanmelden
Nieuwsgierig? Wilt u weten hoe het eraan toe gaat bij het opvangen en verzorgen tijdens een ramp? Meldt u zich dan aan als vrijwilliger. U kunt zich opgeven bij de gemeente De Marne via telefoonnummer (0595) 575 500 of per mail bij Marean Steentjes, ambtenaar rampenbestrijding, marean.steentjes@demarne.nl. We roepen verenigingen en scholen op zich in groten getale aan te melden. Iedereen, jong en oud, alleen of met vrienden, bekenden of het hele gezin, is van harte welkom!

Brief
Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u eind september/begin oktober een brief van de gemeente De Marne. Hierin vindt u informatie over de 'ramp' en over uw rol in deze oefening.

Meer informatie
Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met Marean Steentjes via bovengenoemd telefoonnummer of stuur haar een e-mail.

Graag tot 12 oktober aanstaande!

De oefening wordt gehouden in samenwerking met de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Winsum en Zuidhorn. De gemeente De Marne en de Hulpverleningsdienst Groningen (HVD) zijn verantwoordelijk voor de organisatie van deze oefening.

Leens, 1 september 2010.