Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Nieuwe Werken: Een brug of barrière tussen HR en Facility? Workshop op 12 oktober met voorbeelden van Steelcase, Vodafone, Microsoft en de overheid

Amsterdam, 9 september 2010 - Hoe beïnvloeden trends en ontwikkelingen, zoals mobiliteit en werk-privé balans, het HR-beleid? Welke gevolgen heeft Het Nieuwe Werken voor kantoren en werkplekken? Hoe strookt duurzaam ondernemen met Het Nieuwe Werken? Deze vragen staan centraal tijdens de workshop die werkomgeving specialist Steelcase op 12 oktober aanstaande in het Igluu-kantoor in Den Haag organiseert. De workshop zal, middels (interactieve) kennisoverdracht en praktijkvoorbeelden van Microsoft, Vodafone, Steelcase en Ambtenaar voor de toekomst, inzoomen op de impact die dit heeft op HR en Facility Management.

Steeds meer bedrijven en overheden zijn overtuigd van de voordelen van Het Nieuwe Werken, met als belangrijkste kenmerk het plaats- en tijdonafhankelijk werken. Deze voordelen worden gevonden in een betere werk-privé balans, gemakkelijker samenwerken, meer resultaatgericht werken, een hogere productiviteit en lagere kosten. In het huidige economische klimaat wordt van organisaties gevraagd meer te doen met minder als het gaat om personeel, tijd en ruimte. Steelcase helpt organisaties het optimale uit hun werkomgeving te halen door 'harder working spaces' te creëren en combineert hierbij de voordelen van Het Nieuwe Werken met duurzaam ondernemen.

Maar wat betekent de transitie naar een 'nieuwe organisatie' voor HR en Facility managers? Tijdens de workshop worden aan de hand van de cases Microsoft, Vodafone, Steelcase en Ambtenaar voor de Toekomst vier belangrijke facetten van Het Nieuwe Werken uitgelicht, respectievelijk: technologie, HR, werkomgeving/facility en de algehele impact en toekomst.

Deze organisaties vertellen waarom ze zijn gestart met Het Nieuwe Werken, hoe het is vervlochten met duurzaam ondernemen en wat ons te wachten staat op het gebied van Het Nieuwe Werken. Daarnaast geven ze inzicht in de voornaamste uitdagingen, de lessons learned en geven zij tips en handvaten voor een succesvolle transformatie naar Het Nieuwe Werken.

Ewald Smits, hoofdredacteur van het crossmediale platform Management Team, kent als geen ander de uitdagingen waar managers anno 2010 voor staan. Hij zal als dagvoorzitter en discussieleider optreden en de praktijkvoorbeelden en discussies opluisteren met zijn kritische blik en scherpe vragen.

De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke discussie. Het panel, bestaande uit de sprekers, zal de issues behandelen die de deelnemers aandragen middels een interactief stemsysteem.

Programma:

14.00 - 14.30 Ontvangst

14.30 - 14.45 Introductie - Ewald Smits - trends en ontwikkelingen die Het Nieuwe Werken stimuleren

14.45 - 15.15 Microsoft, Hans van der Meer, Marketing Manager - focus technologie

15.15 - 15.45 Vodafone, Tjeu Verheijen, Project Manager 'The Changing Workspace' - focus HR

15.45 - 16.00 Pauze

16.00 - 16.30 Steelcase, Annemieke Garskamp, Workplace Consultant- focus werkomgeving/facility

16.30 - 17.00 Ambtenaar voor de Toekomst, Marloes Pomp, projectleider - focus algehele impact en toekomst

17.00 - 17.45 Paneldiscussie over kansen en voordelen, barrières en uitdagingen voor de komende drie jaar wat betreft IT, cultuur en management in verband met Het Nieuwe Werken

17.45 Borrel


Deelname is kosteloos

Locatie
Igluu, Louis Couperusplein 2
2514HP Den Haag

Route: www.igluu.nl

Inschrijven
Aanmelden voor de workshop 'Het Nieuwe Werken: Een brug of barrière tussen HR en Facility?' op 2 oktober aanstaande om 14.00 uur is mogelijk via info_nl@steelcase.com en zie voor meer informatie www.steelcase.nl.

Over Steelcase
Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever en efficiënter te werken. Het bedrijf doet dit door kennis, producten en diensten te leveren die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoorinrichtingbranche en specialist in werkomgevingen.

Elk Steelcase-product is milieuvriendelijk en duurzaam. Van het ontwerp op de tekentafel tot het einde van de levenscyclus spelen milieuoverwegingen een doorslaggevende rol bij productie, keuze voor stevige materialen, transport, gebruik, en hergebruik. Het bedrijf verwierf met zijn Think stoel in 2006 in de Verenigde Staten het eerste Cradle to Cradle certificaat dat ooit is uitgegeven. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten. De jaaromzet in het boekjaar 2010 was ongeveer $ 2,3 miljard.

Steelcase en zijn dochterondernemingen werken met Certified Dealer Partners op meer dan 850 locaties, hebben fabrieken op meer dan 27 locaties en ongeveer 13.000 werknemers wereldwijd. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS. Meer informatie vindt u op www.Steelcase.nl