Ingezonden persbericht


Amsterdam, 25 september 2010

Theatervoorstelling De Laatste Dichters terug in MC Theater Een theatervoorstelling die klinkt en voelt als jazz

di 12 tm vrijdag 15 oktober 2010, 20:30 u, MC Theater (Westergasfabriek)

De Laatste Dichters is een theaterbewerking van de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten over The Last Poets, een legendarisch Afro-Amerikaans dichterscollectief uit New York dat in de hoogtijdagen van de black power beweging furore maakte. Ze worden tegenwoordig erkend als grondleggers van spoken-word poëzie en peetvaders van de rap.

De Laatste Dichters vertelt het verhaal over The Last Poets vanuit het perspectief van de dichters zelf, maar ook van de mensen om hun heen. Een boeiend portret van de jonge mannen die eind jaren zeventig dichters werden omdat ze geloofden dat ze met hun woorden revolutie konden ontketenen, maar die al snel ten prooi vielen aan onderlinge ruzies en drugsverslaving.

De Laatste Dichters ging in mei 2010 in première tijdens het RIGHTABOUTNOW festival in aanwezigheid van The Last Poets zèlf. De Laatste Dichters wordt opnieuw gespeeld in de week voorafgaand en ter gelegenheid van de officiële opening van het MC Theater op zaterdag 16 oktober. In diezelfde week is ook een nieuwe danspresentatie te zien van choreografe en theatermaker Alida Dors en opent de oeuvre tentoonstelling van fotograaf Jean van Lingen.

De Laatste Dichters
Regie: Marjorie Boston en Maarten van Hinte. Spel: Aisa Winter, UnorthaDOX, GMBisGeryMendes, Linar Ogenia, Paulette Smit, Jenny Mijnhijmer dj: LOVESUPREME visuals: Laser 3.14 tickets: ¤ 16,- / ¤ 13,50 (Stadspas / CJP / 65+) te besbestellen via www.mconline.nl of via 020-6065040

MC is een productiehuis en theater voor nieuwe verhalenvertellers. Makers en schrijvers die een binding hebben met de nieuwe stad: kosmopolitisch, dynamisch en grenzeloos. www.mconline.nl

LINK: TRAILER DE LAATSTE DICHTERS: http://www.youtube.com/watch?v=gq1MQDn_uoA