Van duurzame ambitie naar realisatie tijdens Nationale Duurzame Energie Conferentie

Publicatiedatum: 01-10-2010

Voor de tweede keer wordt de Nationale Duurzame Energie Conferentie georganiseerd tijdens de vakbeurs Energie2010, 12 tot en met 14 oktober 2010 in Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Tijdens deze dag, 12 oktober van 8.30 tot en met 15.30 uur, staat het thema 'Van ambitie naar realisatie' centraal. Het ochtendprogramma kent een plenair gedeelte waar politiek, praktijk en achtergronden in de schijnwerpers staan. Aan de hand van de onderwerpen eco, werk, geld en samen wordt het ochtendgedeelte ingevuld. Tijdens het middagprogramma zijn er drie masterclasses over Warmte, Biomassa en Elektriciteit en deze keuzeprogramma's geven inzichten die direct toepasbaar zijn in het bedrijfsleven.

Duurzaamheid is nog steeds een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Een breed spectrum aan instanties, bedrijven en belangengroepen houdt zich al geruime tijd bezig met het vraagstuk hoe duurzaamheid integraal onderdeel van onze samenleving wordt. De ontwikkelingen volgen zich in snel tempo op en de Nationale Duurzame Energie Conferentie biedt bezoekers een compact programma waar veel van deze nieuwe ontwikkelingen en vraagstukken aan bod komen. De drie doelen van de conferentie zijn dan ook: kennis maken met beleidsmakers, ontdek de nieuwste innovaties en leer van succesvolle voorbeelden.

Ochtendprogramma
De dag staat onder voorzitterschap Karel de Graaf, journalist en directeur Corporate Communicatie E-concern en zet tevens uiteen wat de hedendaagse politiek wilt met duurzaamheid. Hij neemt daarnaast de bezoekers mee langs een discussie, met de stelling Waarom loopt Nederland, Europees gezien, achter als het gaat om implementatie van duurzame energie?, tussen drie voorzitters van de jongerentakken van VVD, D'66 en GroenLinks. Daarnaast komen de onderwerpen Klimaat, ecosysteem en exploitatie van grondstoffen, Succesvolle duurzame energieprojecten in de gebouwde omgeving, Financiering van duurzame energie projecten en vergelijking met buitenland en Samenwerking, communiceren en integraal werken aan bod.

Middagprogramma
De middag wordt gevuld met drie keuze masterclasses. Bezoekers van de Nationale Duurzame Energie Conferentie kunnen twee van deze masterclasses bezoeken.
* Warmte met de onderwerpen: Warmtewet en decentrale opwekking, Warmtepompen, Koude- en warmteopslag en warmtepompen en Geothermie worden behandeld.
* Biomassa: Aandeel biomassa duurzame energie doelstellingen, onderzoek?, Vergisting en groen gas en een Praktijk casus
* Elektriciteit: Opslag van duurzame elektriciteit, Congestiemanagement, decentrale opwekking en greenwashing en Smartgrids - de praktijk.

Nationale Duurzame Energie Conferentie
De Nationale Duurzame Energie Conferentie wordt georganiseerd door F&B - specialisten in energie en milieu, Stichting Duurzame Energie Koepelen VNU Exhibitions Europe. De conferentie vindt plaats tijdens de vakbeurs Energie2010, www.energievakbeurs.nl. Meer informatie over het congres is te vinden op www.deconferentie.nl. Het informatienummer voor bezoekers is 035 683 8833.

-.-.-.-.

Noot voor de redactie,