Gemeente Dordrecht

Burgemeester A.A.M. Brok lanceert Begrotingswijzer Hoe zou u het geld verdelen?

Waaraan willen we in Dordrecht meer geld uitgeven? Waar mag het wel wat minder? Het gemeentebestuur van Dordrecht (college en raad gezamenlijk) nodigt alle inwoners uit om mee te denken over deze vragen. Burgemeester A.A.M. Brok lanceert de Dordtse Begrotingswijzer op dinsdag 12 oktober om 19.45 uur in de hal van het Stadskantoor.

Dordrecht moet miljoenen bezuinigen, maar wil ook geld besteden aan nieuwe plannen. Dat vraagt om scherpe keuzes! Het gemeentebestuur roept Dordtenaren op om via de website www.begrotingswijzer.nl mee te denken. De oppositiepartijen hebben een alternatieve begroting gepresenteerd met gedeeltelijk andere voorstellen. Een aantal van deze voorstellen is ook in de Begrotingswijzer opgenomen.

Meedenken
Met de Begrotingswijzer kunnen Dordtenaren zelf aangeven waar de gemeente volgens hen meer of minder geld in zou moeten steken. Het gemeentebestuur wil op deze manier meer mensen mee laten denken over de begroting. De burgemeester lanceert de Begrotingswijzer op dinsdag 12 oktober om 19.45 uur offici eel in de hal van het Stadskantoor. De gemeenteraad consulteert die avond (maatschappelijke) organisaties uit de stad over de Begroting 2011 en de Meerjarenbegroting 2012-2014.

De Begrotingswijzer is in te vullen tot en met donderdag 28 oktober. Het gemeentebestuur bespreekt op 9 en 10 november de begroting en maakt daarbij gebruik van de resultaten van de Begrotingswijzer.

Open en transparant
Dordrecht is de eerste grote stad die gebruik maakt van dit digitale instrument, ontwikkeld door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Het geeft inhoud aan het voornemen van het gemeentebestuur om open en transparant te werken en de stad zo veel mogelijk te betrekken, ook bij de ingrijpende (financiële) beslissingen waar het gemeentebestuur nu voor staat.

De agenda van de consultatieavond van de gemeenteraad op 12 oktober in het Stadskantoor (Spuiboulevard 300) vindt u in het Raadsinformatiesysteem (ris) via de website www.dordrecht.nl/ris.

Datum 7 oktober 2010