Ingezonden persbericht


Frederique van der Wal roept Nederlanders op mee te helpen bij het beschermen van het regenwoud
* Samsung steunt Stichting Save the Native Forest met energiezuinige LED-monitoren
* Wie een Samsung LED-monitor koopt, spaart geld uit en beschermt het regenwoud
* Frederique van der Wal: 'Oerbos mag niet verloren gaan.'

Delft, 12 oktober 2010 - Voor het programma 'Waar is de Mol' bezocht Frederique van der Wal de oerbossen in Ecuador. 'De rijkdom aan zuurstof, biodiversiteit, medicijnen en de authentieke stammen heeft een enorme indruk op me gemaakt. Ik verliet Ecuador met de gedachte dat oerbossen niet mogen én kunnen verdwijnen,' aldus Frederique. Inmiddels is zij ambassadrice van 'Stichting Save the Native Forest' om het ongerepte oerwoud te beschermen.

Als ambassadrice van Stichting Save the Native Forest wil Frederique helpen de voortdurende vernietiging van kostbare oerwouden te voorkomen. 'Ik kan dat niet alleen. Wij hebben daar de hulp van anderen voor nodig. Daarom ben ik heel enthousiast over het initiatief van Samsung.'

De actie werkt heel eenvoudig. Met elke Samsung LED-monitor die tot en met 31 december 2010 wordt gekocht, steunt Samsung automatisch het behoud en het onderhoud van een stuk regenwoud in Ecuador. Bovendien krijgen degenen die voor 31 oktober een Samsung LED-monitor kopen ¤ 15,00 terug. Zij kunnen zelf beslissen of zij dat geld in eigen zak steken of doneren aan Stichting Save the Native Forest. Natuurlijk hoopt Frederique dat mensen dat laatste doen.

De energiezuinige LED-monitoren van Samsung zijn klaar voor de toekomst. Bij het gebruik ervan besparen mensen tot 40 procent energie in vergelijking met een LCD-monitor. De beelden leiden daar niet onder. Integendeel. De revolutionaire LED Picture Engine geeft namelijk een onovertroffen beeldkwaliteit. Dankzij de toepassing van de LED Blu technologie zijn minder schadelijke stoffen nodig, zoals kwik en hallogeen. Ook zorgt deze technologie ervoor dat de schermen een heel dun ontwerp kunnen hebben, zodat de van gerecycled karton gemaakte dozen compacter zijn. Hierdoor kunnen er meer displays op één pallet getransporteerd worden. Met geïntegreerde software, zoals Magic Eco kun je het energieverbruik van de LED-monitor met 50 procent extra verlagen, zodat je het milieu zo min mogelijk belast. Qua design zijn de LED-monitoren oogstrelend, de PX2370 is slechts 1,6 cm diep.

Bekijk hier de actiemodellen

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd marktleider op vele gebieden, variërend van monitoren en TV's tot mobiele telefoons en geheugenchips. Als een van de snelst groeiende merken ter wereld behaalde Samsung Electronics in 2009 een totale omzet van US$ 116,8 miljard. Bij het bedrijf werken circa 188.000 mensen op 185 vestigingen in 65 landen in acht onafhankelijk opererende business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung Electronics Benelux is met een omzet van meer dan ¤ 1 miljard een van de weinige '1 billion euro companies' in de Benelux. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar 0900-SAMSUNG (¤ 0,10 p/m) of www.samsung.com bezoeken.