Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 oktober 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Motorrijder gewond bij aanrijding

Enschede

Maandag 11 oktober raakte omstreeks 07.15 uur een 19-jarige motorrijder uit Losser gewond bij een aanrijding. Dit gebeurde op de Vergertweg in Enschede. Een 34-jarige man uit Breda reed met zijn bestelbus op de Vergertweg. Hij was zoekend en wilde linksaf slaan om een kaart te gaan bekijken. Op dat moment wilde een 19-jarige motorrijder die vanuit dezelfde richting kwam, de auto links inhalen. Een aanrijding tussen beide was het gevolg. De 19-jarige motorrijder moest met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010091989)

Aanhanger gestolen

Hellendoorn

Zondagavond 10 oktober omstreeks 19.00 uur is een aanhanger gestolen vanaf een bedrijventerrein in Nijverdal. Het gaat om een aanhanger met gesloten kunstof bak, voorzien van het kenteken WVBT09. De bovenkant van de kunststofbak is grijs van kleur, de onderzijde is donker gekleurd. In de aanhanger stonden tien 'Segways'. De aanhanger stond geparkeerd bij een bedrijf aan de Nicolaus Ottostraat.

De politie verzoekt mensen die de aanhanger gezien hebben of weten waar deze nu is, contact op te nemen met Politie Twente, team Hellendoorn. Ook kan het zijn dat mensen zondagavond iets opvallends hebben gezien op de Nicolaus Ottostraat. Zij kunnen bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010092173)

Fietskijkmoment afgelast

Enschede

Het geplande fietskijkmoment van donderdag 14 oktober van 18.30 tot 20.00 uur in Enschede gaat niet door.

In Enschede is het elke week mogelijk om op dinsdag van 14.00 uur tot 16.30 uur en op donderdag van 18.30 tot 20.00 uur fietsen te bekijken. Deze fietsen zijn de afgelopen weken in Enschede aangetroffen.

Mist u een fiets dan bent u tijdens de fietskijkmomenten welkom in het politiebureau in Enschede aan de Hermandad om te kijken of uw fiets ertussen staat.

U wordt verzocht om uw aangifte mee te nemen. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan, kunnen dan -indien nodig- alsnog aangifte doen. Zij die geen gebruik maken van de mogelijkheid om te komen kijken moeten nadien teleurgesteld worden, omdat de overgebleven fietsen worden verkocht.

Er vindt geen particuliere verkoop plaats.

Fietser gewond bij aanrijding

Haaksbergen

Maandag 11 oktober omstreeks 15.30 uur raakte een 13-jarige jongen uit Haaksbergen gewond bij een aanrijding op de Haaksbergerweg in Haaksbergen.

Een 16-jarige bromfietsster uit Haaksbergen reed op de Haaksbergerweg in de richting van Buurse. Voor haar fietste een groep fietsers. Omdat zij de groep links wilde passeren, claxonneerde zij, waarop de groep rechts ging fietsen. Tijdens het inhalen, ging een 13-jarige jongen die deel uitmaakte van de groep fietsers, plotseling weer terug naar links. Een aanrijding met de bromfietsster was het gevolg, waardoor beiden kwamen te vallen. De bromfietsster en de fietser zijn beide door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd. De 13-jarige jongen is met onbekend letsel door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010092252)

Man aangehouden voor poging diefstal koper

Rijssen

Dinsdag 11 oktober is omstreeks 14.30 uur een 26-jarige Hengeloër aangehouden. De man wordt verdacht van poging diefstal van koper uit de Oude Steenfabriek aan de Markeloseweg in Rijssen.

De politie kreeg omstreeks 14.30 uur melding dat er mogelijk koperdieven aan het werk zouden zijn in de Oude Steenfabriek in Rijssen. Ter plaatse gekomen, troffen agenten in het midden van de fabriek een sporttas aan met inbrekerswerktuig. Vervolgens troffen zij de verdachte aan, een 26-jarige man uit Hengelo. De man is aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Hij blijkt bij de politie te boek te staan als veelpleger. De man is in verzekering gesteld. (2010092212)

Gevaarlijke medicijnen verloren Enschede
Een inwoner van Enschede is dinsdagmorgen 12 oktober medicijnen verloren. De medicijnen kunnen gevaarlijk zijn, met name voor kinderen.

De man is de medicijnen verloren tussen de Heutinkstraat en de Bontweverij in Enschede. De medicijnen zaten in een plastic tasje van de apotheek. In het plastic tasje zitten vijf soorten medicijnen, waarvan twee soorten gevaarlijk zijn, met name bij inname door kinderen. Het gaat om een doosje met 14 tabletten 'Oxycontin' en een doosje met 5 tabletten 'Galantamine'.

Mensen die de medicijnen vinden, worden verzocht ze af te geven op het politiebureau of bij een apotheek.

---- --