Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

XBRL-Portaal beschikbaar voor AccountView-gebruikers

Aanvulling op het productaanbod voor een nog efficiëntere samenstelpraktijk

Amsterdam, 12 oktober 2010 ­ Vanaf vandaag hebben klanten van AccountView de mogelijkheid gebruik te maken van het AccountView XBRL-Portaal. Deze SaaS-applicatie is specifiek ontwikkeld voor accountantskantoren die met AccountView werken. Via het portaal vindt de ontsluiting plaats van rapportages van administratie- en accountantskantoren naar hun cliënten.

Met behulp van XBRL kan een nieuwe automatiseringsslag gemaakt worden bij de accountantskantoren om de dienstverlening aan cliënten te optimaliseren. AccountView biedt samen met het XBRL-Portaal de accountant en zijn cliënt, de ondernemer, de zekerheid van eenduidige communicatie en vastlegging van de historie hiervan. Zowel de ondernemer als de accountant heeft toegang tot het digitaal archief en kan dit te allen tijde inzien. Via het portaal kan de gewenste informatie geaccordeerd worden en veilig en snel naar alle instanties worden verstuurd.

Het XBRL-Portaal heeft onlangs het PKIoverheid-certificaat ontvangen voor het domein www.xbrl-portaal.nl, wat belangrijk is voor betrouwbare digitale communicatie via Digipoort, de elektronische postbus van de overheid en gerelateerde instanties. PKIoverheid wordt op termijn de nieuwe standaard voor deze communicatie.

eXtensible Business Reporting Language (XBRL)

XBRL is een open standaard om financiële gegevens uit te wisselen via internet, bijvoorbeeld voor het communiceren tussen overheid en bedrijven. Jaarrekeningen, aangiften en overige informatie voor instanties zoals de Belastingdienst, Kamer van Koophandel en CBS, dienen via Digipoort in XBRL-formaat verstuurd te worden. AccountView verwacht dat deze informatie-uitwisseling via XBRL in de nabije toekomst zal toenemen, niet alleen met overheidsinstanties, maar bijvoorbeeld ook met banken met het oog op kredietrapportages en optimalisatie van controle op verstrekte financieringen.

NIEUWS

REFERENTIEVERHALEN

PERSARCHIEF

ACCOUNTVIEW XBRL

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 27.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, projecten, uren, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op kwaliteit en langdurige relaties. AccountView maakt onderdeel uit van Visma AS, marktleider in business software in de Scandinavische landen met ruim 230.000 klanten.

Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Formido, Koningszuivel, Xenos, IHC, Koninklijk Theater Carré, SER, Madurodam, CBF, Humanitas, Nederlandse Sportalliantie, ABAB Accountants en Alfa Accountants. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.nl.