Gemeente De Wolden

Persbericht



Zuidwolde, 12 oktober 2010




Bestemmingsplannen en milieueffectrapport gasveld De Wijk ter inzage


De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. wil met behulp van stikstofinjecties ongeveer twee miljard kubieke meter extra aardgas uit het gasveld De Wijk winnen. De gemeente De Wolden legt hiervoor vanaf donderdag 14 oktober de voorontwerp bestemmingsplannen ter inzage, samen met een milieueffectrapport.


Het gasveld bevindt zich tussen Koekangerveld en Echten. Er vindt hier al jaren gaswinning plaats. De bestemmingsplannen voorzien in de aanleg en aanpassing van leidingen, een luchtscheidingsinstallatie, productielocaties, injectieputten en winputten. Het milieueffectrapport is een onderbouwing voor de bestemmingsplannen en biedt inzicht in de milieueffecten van de plannen.

Reageren op de plannen?
Tot en met woensdag 24 november kunnen geïnteresseerden de plannen inzien in het gemeenthuis, via dewolden.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Tijdens deze periode bestaat er voor iedereen de gelegenheid om schriftelijk op de plannen te reageren bij het college van de gemeente De Wolden. De uitkomsten van deze reacties worden bij de verdere besluitvorming betrokken.

Inloopbijeenkomsten
Samen met de NAM organiseert de gemeente De Wolden twee inloopbijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 2 november 2010 in restaurant "De Molenhoeve", Echtenseweg 15, Hoogeveen (nabij Echten). De tweede is op woensdag 3 november 2010 in dorpshuis "De Schakel", Prinses Margrietlaan 1, Koekange. Iedereen is van 17.00 tot 20.00 uur van harte welkom. Omdat het om een inloopbijeenkomst gaat, kunnen geïnteresseerden zelf bepalen hoe laat ze de bijeenkomsten bezoeken. Medewerkers van de NAM en de gemeente zijn aanwezig om de plannen toe te lichten.




Gemeente De Wolden