Gemeente De Wolden

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 28 september 2010

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 21 september 2010 en parafenlijst van 28 september 2010.

Beslissing: Conform.

2.

OW

Eikenprocessierups.

-

-

-

Er wordt kennisgenomen van de stand van zaken van de bestrijding; Er wordt een beleidsnotitie opgesteld inzake aanpak / communicatie; College wil in de op te stellen notitie ook de samenwerking met collega gemeenten onderzocht hebben.

1





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 september 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Besluit op bezwaar inzake een niet ontvankelijkheidverklaring van een bouwvergunning voor het gedeeltelijk vernieuwen van de kap van het pand gelegen op het perceel Oosteinde 2 te Ruinerwold.

Beslissing: Er wordt ingestemd met het besluit op bezwaar; Naar aanleiding van het advies van de commissie bezwaarschriften wordt de motivering in het bestreden besluit herzien en de bewoordingen in het dictum van het besluit aangepast. De procedure voor de uitgifte van kavels op het bedrijventerrein Hoge Akkers in Ruinerwold wordt opgestart; Er wordt akkoord gegaan met de inhoud van de informatiebrochure.

2.

VROM

Uitgifte kavels Hoge Akkers in Ruinerwold; vaststellen informatiebrochure.

-

-

3.

VROM

Beroepen Bestemmingsplan Kleine Kernen Noord.

1. De uitspraak van de Raad van State wordt voor kennisgeving aangenomen; 2. De gemeenteraad wordt over de uitspraak geïnformeerd. a. Ten behoeve van de openbare basisschool De Rozebottel te Koekange wordt een noodlokaal gehuurd; b. De kosten van de huur worden ten last gebracht van kostenplaats 4071943001 / 4343050.

4.

Samenl.

Uitbreiding openbare basisschool De Rozebottel te Koekange.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 september 2010 5. Fin. Nevenfuncties collegeleden. 1. Aan de raad wordt voorgesteld de collegeleden aan te wijzen in de besturen van de gemeenschappelijke regelingen zoals aangegeven in het overzicht; 2. Er wordt kennisgenomen van het actuele overzicht vertegenwoordiging verbonden partijen 2010; 3. De nevenfuncties van de collegeleden worden openbaar gemaakt door publicatie op de website en ter inzage legging in de hal van het gemeentehuis. 1. De rapportage wordt voor kennisgeving aangenomen; 2. De rapportage wordt aangeboden aan de gemeenteraad (ingekomen stukken).

6,

BMO

Eindrapportage dorpshuis Koekangerveld voor college van burgemeester en wethouders, alsmede voor de gemeenteraad.

2





---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: Beslissing: van: Vaststellen besluitenlijsten van Conform. 28 september 2010 en parafenlijst van 5 oktober 2010

Afdoening/ Pers

Uitnodigingen: - conferentie integriteit op 21 oktober 2010 in Assen; - bestuurlijk werkbezoek in gemeente Deventer op 2 november 2010.

-

burgemeester Peter Snijders

-

wethouders Jan ten Kate en Henk Lammers

1





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: P&O Wijzigingen CAR n.a.v. ingangsdatum pensioen.

Beslissing: De LOGA-brief met kenmerk CvA/LOGA 10/17 Lbr. 10/086 wordt overgenomen en ongewijzigd vastgesteld met als ingangsdatum 1 oktober 2010. De LOGA-brief met kenmerk CvA/LOGA 10/19 Lbr. 10/088 wordt overgenomen en ongewijzigd vastgesteld. De voorontwerp bestemmingsplannen `de Wijk-200', `Luchtscheidingsinstallatie de Wijk-20' en `Leidingtraces NAM' en het ontwerp milieueffectrapport (MER) worden ter inzage gelegd voor inspraak en de plannen worden tevens toegezonden aan de betrokken instanties in het kader van de wettelijk voorgeschreven overleg ex art 3.1.1. Bro. De aanvrager wordt schriftelijk bericht over het besluit.

2.

P&O

Uitsluiting CAR-UWO voor publieke ambulancediensten.

3.

VROM

Voorontwerp bestemmingsplannen `de Wijk-200', `Luchtscheidingsinstallatie de Wijk-20' en `Leidingtraces NAM' en ontwerp milieueffectrapport (MER).

-

4. 5.

OW OW

Watereducatie middels de Watervlo. Projectleider Tennet-projecten.

Het project wordt georganiseerd. De projectleiding wordt gegund aan Ingenieursbureau Oranjewoud.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 oktober 2010 6. OW Bouw urnenmuur begraafplaats te Zuidwolde. Er wordt opdracht gegeven aan bouwbedrijf Elpenhof te de Wijk voor de bouw van een urnenmuur op de begraafplaats te Zuidwolde' De raad wordt voorgesteld een aanvullend krediet beschikbaar te stellen. De Hoogeveenseweg, ter plaatse van de brink van Ten Arlo, wordt aangepast zoals aangegeven in `Herstelplan Ten Arlo'. Hierbij wordt het bestaande asfalt vervangen door gebakken klinkers. Aan de firma Buning BV uit Zuidwolde, worde de opdracht gegeven om de aanpassingswerkzaamheden uit te voeren e.e.a. conform offerte. De maximumsnelheid ter plaatse aan de brink van Ten Arlo wordt teruggebracht van 80km/h naar 60km/h. Overeenkomstig het advies van de commissie bezwaarschriften wordt het bezwaarschrift gegrond verklaard. Er wordt geen procesvergoeding toegekend. De ontwerp Beleidsregels Planologische Afwijkingsmogelijkeden worden vastgesteld; De beleidsregels wordt zes weken voor inspraak
ter visie gelegd; De ontwerp beleidsregels worden m.i.v. 1 oktober 2010 toegepast.

-

7.

OW

Herstelplan Ten Arlo, aanpassing Hoogeveenseweg.

-

-

-

8.

BMO

Bezwaarschrift van het Bureau Eerlijke Mededinging (de Bem).

-

-

9.

VROM

Beleidsregels Planologische Afwijkingsmogelijkheden o.g.v. art. 4 van bijlage II Bor.

-

-

-

2





---- --