Gemeente Hattem

Informatierubriek

COMMISSIEVERGADERING Op maandag 18 oktober komt de brede raadscommissie in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering begint om 20.00 uur. De agenda is als volgt:
1. Opening: - Vaststellen van de agenda. - Mededelingen. 2. Vaststellen verslagen van de commissievergaderingen van 20 en 27 september 2010. 3. Spreekrecht voor de burgers. 4. Gelegenheid tot het stellen van vragen door commissieleden. 5. Verordening maatschappelijke ondersteuning. De Wet maatschappelijke ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zelfstandig kan blijven wonen. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kan iemand de gemeente vragen om ondersteuning. De voorwaarden en regels rondom deze uitvoering worden in grote lijnen vastgelegd in de verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning. 6. Verordening commissie Bezwaarschriften. De huidige Verordening commissie bezwaarschriften dateert uit november 2002 en is aan vernieuwing alsmede aan uniformering in H2O-verband toe. 7. Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen gemeente Hattem 2011. Bij Wet van 7 juli 2010 is de Wet kinderopvang gewijzigd in de W et kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Hierdoor geldt per 1 augustus 2010 een landelijk kwaliteitskader voor peuterspeelzalen. In het landelijk beleidskader zijn geen kwaliteitseisen voor de ruimte en inrichting van peuterspeelzalen opgenomen. De VNG heeft daarom indertijd met de toenmalige staatssecretaris afgesproken hiervoor een afzonderlijke modelverordening voor de genoemde kwaliteitseisen te maken. 8. Aanwijzen standplaatsen voor woonwagens ten behoeve van de Wet basisregistraties adressen en gebouwen (bag). De Wet bag schrijft voor dat van elke aangewezen (woonwagen) standplaats een brondocument aanwezig moet zijn. Van de standplaatsen in Hattem is géén oorspronkelijke brondocument te vinden. De Wet bag biedt in dat geval de mogelijkheid een brondocument vast te stellen door middel van een formaliseringverklaring. Voor Hattem is een dergelijke formaliseringverklaring nodig. 9. Sluiting Ter kennisname conceptlijst ingekomen stukken voor maandag 15 november er m ag tijdens de vergadering van de brede raadscommissie gesproken worden over onderwerpen die al dan niet op de agenda staan; de totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal 30 minuten. Elke spreker krijgt maximaal 5 minuten het woord. dering te melden bij de griffier of voor 16.00 uur via e-mail: griffie@hattem.nl of telefonisch op tel. nummer (038)-443 16 16. Bij de aanmelding moet u naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden.

Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang van de vergadering te melden bij de griffier of voor 16.00 uur via de e-mail: griffie@hattem.nl of telefonisch op tel. nummer (038)-443 16 16. Bij de aanmelding moet u naam, adres, telefoonnummer en het te bespreken onderwerp vermelden.

RADIO HATTEM De vergaderingen van de raad en de brede raadscommissie zijn maandagavond live te volgen via Radio Hattem. De uitzending begint om 20.00 uur en duurt tot aan het einde van de vergaderingen. Radio Hattem is te ontvangen via de kabel op 98.5 FM en via de ether op 106.1 FM. Herhaling op donderdag vanaf 10.00 uur. SPREEKUUR RAADSFRACTIES Heeft u vragen, wilt u iets kwijt of wilt u zo maar eens kennismaken met een van de raadsleden? U kunt op een vaste plek en op een vast moment met de fractieleden van de gemeenteraad van gedachten wisselen. Op 18 oktober kunt u van 19.30 uur tot 19.55 uur terecht in de vier spreekkamers in het `straatje' van het stadhuis voor een goed gesprek met de fractieleden. U bent van harte welkom! RAADSVERGADERING Op maandag 18 oktober komt de raad in een openbare vergadering bijeen in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering is aansluitend op de brede commissievergadering. De agenda is als volgt:
1. Opening: - Vaststellen van de agenda. - Mededelingen. 2. Spreekrecht voor de burgers. 3. Vaststellen verslag van de raadsvergadering van 4 oktober 2010. 4. Gelegenheid tot het stellen van vragen door raadsleden. Bespreekstuk 5. Nieuw zwembad te Hattem. 6. Rondvraag. 7. Sluiting.

OPENSTEllEN ElEKTRONISCHE wEG VOOR AANVRAGEN Het college maakt bekend dat zij op 21 september 2010 heeft besloten ingevolge artikel 2.15 van de Algemene wet bestuursrecht om de elektronische weg onder de volgende voorwaarden open te stellen voor het indienen van elektronische aanvragen bij de gemeente Hattem: 1. dat de aanvraag wordt ingediend door middel van de op de gemeentelijke website beschikbaar gestelde e-formulieren; 2. dat de indiener van de aanvraag waar nodig zijn DigiD kenbaar maakt; 3. dat de aanvraag wordt verzonden op de wijze, zoals aangegeven en beschikbaar op de website van de gemeente; 4. dat alle e-formulieren binnenkomen via het algemene e-mailadres van de gemeente; 5. dat de omvang van bijlagen bij een e-formulier maximaal 5 Mb is; 6. dat op andere wijze ontvangen elektronische aanvragen niet worden geaccepteerd. Elektronische aanvragen van een omgevingsvergunning moeten via het omgevingsloket (www.omgevingsloket.nl) worden ingediend. Een aanvraag mag nog steeds schriftelijk worden ingediend. Schriftelijk en elektronisch is beide mogelijk, maar als u voor de elektronische weg kiest, dan moet dat op de manier zoals hierboven is omschreven.

BEKENDMAKING INCIDENTElE FESTIVITEIT In art. 4.3 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) is bepaald dat door een bedrijf dat valt onder de werkingsfeer van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) per kalenderjaar vier keer gebruik kan worden gemaakt van de mogelijkheid tot het houden van een incidentele festiviteit. Café de Sporthoek, Hessenweg 60, heeft op grond van art. 4.3, lid 2 van de APV gemeld voornemens te zijn een incidentele festiviteit te houden op 13 november 2010 van 21.00 tot 01.00 uur. In deze periode zal live muziek ten gehore worden gebracht. Tijdens deze festiviteit zijn de geluidsvoorschriften 2.17, 2.19 en 2.20 van afdeling 2.8 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) niet van toepassing op de inrichting.

SPREEKRECHT BURGERS RAADSVERGADERING Voor burgers bestaat de mogelijkheid om te spreken tijdens de maandelijkse raadsvergaderingen. Daaraan is een aantal regels verbonden: De totaal beschikbare spreektijd bedraagt maximaal dertig minuten, iedere spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord; Er mag alleen gesproken worden over onderwerpen die op de agenda staan.

SPREEKRECHT BURGERS VERGADERING BREDE RAADSCOMMISSIE Voor burgers bestaat de mogelijkheid om te spreken tijdens de vergaderingen van de brede raadscommissie. Daaraan is een aantal regels verbonden:


-

COllECTE Van 18 tot en met 23 oktober 2010 wordt er huis-aan-huis gecollecteerd door Stichting TEAR Fund Nederland.

Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht, dan dient u dit voor aanvang van de verga-

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en loket Burgerzaken tot 19.00 uur.

Gemeente Hattem
BOUwEN AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Kapvergunning is aangevraagd voor:
- Groeneweg 2, 1 boom; - Apeldoornseweg 20, 18 bomen; De kapaanvraag ligt met ingang van 14 oktober 2010 tot en met 28 oktober 2010 voor een ieder ter inzage op het stadhuis. Tegen de aanvraag kunnen - gedurende de termijn van ter inzage legging - schriftelijke zienswijzen naar voor worden gebracht bij burgemeester en wethouders, Postbus 93, 8050 AB te Hattem. Monumentenvergunning is aangevraagd voor: het wijzigen van het in het gemeentelijk monumentenregister voorkomende pand Ridderstraat 10/Kerksteeg 10. bank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Ontheffing bestemmingsplan/bouwvergunning is verleend voor: het oprichten van een woning, Hazenakker 1A (VZ 29-09-2010). bestemming "Detailhandel - Tuincentrum". Op grond van artikel 6. 12 van de Wro wordt tevens opnieuw bekend gemaakt dat de kosten van de grondexploitatie middels een anterieure overeenkomst zijn afgedekt. Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan tijdens kantooruren een afspraak worden gemaakt met de heer M.V. ter Braak van de eenheid Ontwikkeling & Advies (038-443 16 16) of bij diens afwezigheid met één van de andere medewerkers van de eenheid Ontwikkeling & Advies. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage op het stadhuis bij de balie van cluster Vergunningverlening & Handhaving. De balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 12.30 uur en op woensdagen tevens van 13.30 uur tot 17.00 uur. Daarnaast is het plan te raadplegen op de webs ite www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0244.bpTuincentrum-0002. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://www.hattem.nl/roonline/0244/NL. IMRO.0244.bpTuincentrum-0002.

De wijziging heeft betrekking op het verwijderen en aanbrengen van dakramen en het verwijderen van een kachelpijp. Ter inzage Het verzoek om vergunning ligt met ingang van 14 oktober 2010 tot 28 oktober 2010 voor een ieder ter inzage bij de receptie van cluster Vergunningverlening & Handhaving (V&H). Een ieder die bedenkingen heeft tegen het verlenen van de vergunning wordt in de gelegenheid gesteld hun zienswijzen omtrent het voornemen, gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging, naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren te brengen. Schriftelijk moet dit geschieden bij het college van burgemeester en wethouders. Mondelinge zienswijzen kunnen persoonlijk tijdens openstelling van cluster V&H worden doorgegeven. VERlEENDE VERGUNNINGEN Bouwvergunning is verleend voor: het uitbreiden en veranderen van een garage, Allershoeve 8 (VZ 29-092010); het oprichten van twee woningen onder één kap, Oostersedijk 3, bouwvergunning 1e fase (VZ 04-10-2010); het oprichten van een won ing ter vervanging van een bestaande woning, wachtelenberg 3, bouwvergunning 1e fase (VZ 04-10-201); het gedeeltelijk veranderen van een woning, Ridderstraat 10/Kerksteeg 10 (VZ 06-10-2010); het oprichten van een veestal en wagenloods, Oostersedijk 4 (VZ 0610-2010); het gedeeltelijk veranderen van een woning, Tulpstraat 12 (VZ 06-102010).

Personen die zienswijzen hebben ingediend tegen het voornoemde besluit kunnen binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit een beroepschrift indienen bij de rechtbank te Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. Met de uitvoering van dit besluit kan meteen worden begonnen, ook al wordt er een beroepschrift ingediend. Als u dit niet wilt kunt u een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. U moet dan aangeven waarom het voor u erg belangrijk is dat het besluit niet wordt uitgevoerd. Aan het indienen van een beroepschrift en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Over de hoogte en de wijze van betaling van deze kosten kunt u contact opnemen met de rechtbank Zutphen, tel. (0575) 59 35 00 (www.rechtspraak.nl)

BEKENDMAKING MElDING wET MIlIEUBEHEER Het college maakt bekend dat zij een melding op grond van het Besluit landbouw milieubeheer heeft ontvangen van S. Wielink te Hattem. De melding betreft het uitbreiden of wijzigen, dan wel veranderen van de werking van de inrichting gelegen aan de Oostersedijk 4. De melding met bijlagen ligt vanaf 14 oktober 2010 tot en met 3 november 2010 op werkdagen van 08.00 tot 12.30 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-443 16 16) voor een ieder ter inzage bij cluster Vergunningverlening & Handhaving.


-

Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking (VZ) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Recht-

ONTwERP BESTEMMINGSPlAN TUINCENTRUM SOUMAN Burgemeester en wethouders van de gemeente Hattem maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van 14 oktober 2010, gedurende zes weken, voor een ieder nogmaals ter inzage ligt (tot en met 24 november 2010) het ontwerpbestemmingsplan "Tuincentrum Souman" met de daarbij behorende bijlagen en het ontwerpbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. De reden voor deze hernieuwde publicatie is dat op het moment van de eerste publicatie (2 september 2010) de advertentie niet in de Staatscourant is geplaatst. Het bestemmingsplan voorziet in de gewenste uitbreiding en een omzetting van de "Kwekerij" bestemming naar de

ExPOSITIE RIEKjE KUIPERS STADHUIS In 1992 is Riekje met zijdeschilderen begonnen. Ze volgde daarvoor cursussen en workshops bij diverse kunstenaars, o.a. bij Belinda Tahapary, Myro Slawa en Harm Harms. Regelmatige scholing zorgt voor nieuwe ideeën en technieken met als gevolg: nieuwe inspiratie. Tijdens deze cursussen kwam ze o.a. in aanraking met de techniek vilten. Ze deed o.a. een Masterclass bij Claudy Jongstra. Vilten valt heel goed te combineren met zijde(schilderen). Daardoor is haar werk zeer "veelzijdig". De zijdeschilderingen zijn vanaf 6 oktober t/m 12 november te bezichtigen op het stadhuis. Haar werk is veelal abstract, maar ook figuratief. "Vooral de kleuren zijn op zijde ongeëvenaard mooi", zegt ze zelf. Vanaf 25 oktober zijn in de vitrines enkele hoeden, petten en accessoires te zien, uitgevoerd in zijde, i.c.m. vilt en andere technieken. Voor meer informatie kijk op: www.rikuri.nl.

Informatie over de Wabo... Kijk op www.hattem.nl in het Digitaal Loket

Vervolg
DE OMGEVINGSVERGUNNING De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) is op 1 oktober 2010 ingegaan. Dit houdt in, dat voortaan in totaal 25 bestaande vergunningen als één vergunning worden behandeld. Voorbeeld: U vraagt geen kapvergunning meer aan, maar een omgevingsvergunning voor de activiteit `kappen'. Of: U wilt een garage bouwen, maar u heeft daarbij ook een inrit nodig naar uw garage en er staat ook nog een boom in de weg? Dan vraagt u geen bouw, kap- en inritvergunning aan, maar één omgevingsvergunning voor de drie activiteiten `bouwen', `kappen' en `inrit'. Voordelen Er is één loket waar u de vergunningaanvraag indient. U vraagt maar één vergunning aan. De gemeente behandelt deze aanvraag in één procedure en neemt één besluit. Het is aan de gemeente zelf om alle verschillende elementen van de vergunningverlening die voor dat plan nodig zijn bij elkaar te brengen en daarop één vergunning te verlenen. Er is ook nog maar één inspraak- en beroepsprocedure. De nieuwe vergunningaanvraag kan digitaal worden ingediend. Digitaal indienen U vraagt een omgevingsvergunning aan via www.omgevingsloket.nl. Via een vragenboom stelt u vast of bijvoorbeeld uw bouwplan vergunningplichtig is en voor welke onderdelen of activiteiten u een vergunning moet aanvragen. Op basis van de gegeven antwoorden, stelt de module het aanvraagformulier samen. Een groot voordeel is dat u vooroverleg kunt voeren met de overheid en kunt volgen hoe uw zaak erbij staat. Ook kunt u voortaan bijlagen elektronisch bijsluiten. U kunt eenvoudig zien welke vergunningen nodig zijn , ze direct aanvragen en meldingen doen die nodig zijn om bouwplannen te realiseren. Meer informatie Meer informatie over de omgevingsvergunning is te vinden op het Kennisplein Omgevingsvergunning, www.omgevingsvergunning.vrom.nl of op de gemeentelijke website www.hattem.nl in het Loket Omgevingsvergunning.

Informatierubriek
actualisatie van de nota grondbeleid uit 2004. Daarnaast zijn de aanpassingen in het kader van nieuwe wet- en regelgeving verwerkt. Samengevat voert onze gemeente in beginsel een passief grondbeleid voor woningbouw, bedrijvigheid en inbreiding bij particuliere initiatieven. In het geval van revitalisering, herontwikkeling of transformatie bepaalt gemeente Hattem per situatie of gekozen wordt voor een actief, faciliterend of passief grondbeleid. Voor de thema's groen, recreatie, landschap en ecologie voert onze gemeente in beginsel een actief grondbeleid. Nota Grondprijzen 2010 De nota grondprijzen kent een aantal aanleidingen. De eerste aanleiding is de wens om op een transparante manier inzicht te krijgen in het grondprijsbeleid van de gemeente. De tweede aanleiding is de verplichting vanuit de grondexploitatiewet om opbrengsteneenheden vast te stellen in geval van een exploitatieplan. Ten slotte moet de gemeente beschikken over een transparant grondprijsbeleid om de (hoogte van de) gehanteerde grondprijzen te kunnen toetsen aan de regels omtrent staatssteun. De nota grondprijzen 2010 is in feite een nadere uitwerking van het college van het grondprijsbeleid dat is vastgelegd in de nota grondbeleid. Verder wordt er inzicht gegeven in de te hanteren grondprijzen voor bouwgrond in 2010. Protocol Particuliere Initiatieven (PPI) en Handleiding kleine particuliere initiatieven Met het in werking treden van de Wro hebben gemeenten meer mogelijkheden in handen gekregen voor het verhalen van kosten en het stellen van locatie-eisen bij gebiedsontwikkeling door particulieren. Het PPI en de handleiding kleine particuliere initiatieven geeft inzicht volgens welke stappen en onder welke condities de gemeente Hattem medewerking zal verlenen in geval een particulier de gemeente verzoekt tot planologische medewerking. Kwaliteitsboek inrichting openbare ruimte Met de nieuw Wro (onderdeel Grondexploitatiewet) hebben gemeenten betere wettelijke mogelijkheden in handen gekre gen om bij particuliere initiatief niet alleen de kosten te verhalen maar ook eisen te stellen aan de planuitvoering. Zo kunnen er onder andere eisen gesteld worden aan de kwaliteit van de inrichting van het openbare gebied als een particulier zelf de exploitatie ter hand wil nemen. Om deze eisen te kunnen stellen moet de gemeente beschikken over een transparant en uniform vastgelegd scala van kwaliteitseisen. Een handboek kwaliteit inrichting openbare ruimte is hiervoor een onmisbaar document. Standaard overeenkomsten Wij verwachten dat er meer gebruik wordt gemaakt van verschillende vormen van samenwerking en overeenkomsten. Daarom zijn een aantal standaardovereenkomsten opgesteld. De meeste documenten treft u aan op de gemeentelijke website (beleid en verordeningen).

maar laat de uitvoering aan de sector. De gemeente heeft een initiërende en trekkende rol in het aantrekkelijk maken van de openbare ruimte als onderdeel van het toeristisch-recreatief product. Voor overige taken schakelt zij de organisaties in waarmee zij een subsidierelatie heeft. speerpunten Hattem stelt voor de komende beleidsperiode de volgende speerpunten: - De ligging aan het water benutten; - Betere profilering als Hanzestad; - Inzetten op marketing en promotie van Hattem; - Verbindingen leggen. actieplan Het actieplan heeft het karakter van een meerjaren actieplan en bevat diverse projecten. Bij het opstellen van het actieplan is in belangrijke mate gebruik gemaakt van de projectideeën die zijn aangedragen door het toeristisch-recreatieve veld tijdens de georganiseerde werkbijeenkomsten. Tevens zijn relevante plannen van derden geraadpleegd en al lopende projecten waar de gemeente een (financiële) bijdrage aan levert opgenomen. Het is de bedoeling dat het actieplan onderw erp wordt van de agenda van het (nog op te richten) lokale overlegplatform. Zij zien er op toe dat gewerkt wordt aan de realisatie van projecten. Implementatie Grondexploitatie wet Met het in werking treden van de Wet op de ruimtelijke ordening, waar de Grondexploitatiewet onderdeel van uitmaakt, zijn gemeenten wettelijk verplicht om te kunnen beschikken over een aantal visies, beleidsnota's en handboeken. Op 4 oktober heeft de gemeenteraad een aantal documenten vastgesteld om als gemeente het predicaat "Wro-proof" te kunnen dragen. Hierbij ontbreekt nog de definitieve structuurvisie. Deze is inhoudelijk gereed, maar moet nog de wettelijke procedure doorlopen. Hierna volgt per document een korte omschrijving van de aanleiding, doel en inhoud ervan. Structuurvisie gemeente Hattem: uitvoeringsparagraaf 2010 - 2020 De uitvoeringsparagraaf beschrijft hoe we het beleid zoals neergelegd in het ruimtelijk ontwikkelingsplan Hattem gaan uitvoeren. Het ruimtelijk ontwikkelingsplan Hattem en de uitvoeringsparagraaf vormen na besluitvorming tezamen de `Wro-proof' structuurvisie Hattem. De uitvoeringsparagraaf beschrijft o.a. de projecten die de komende jaren uitgevoerd gaan worden, partijen die daarbij aan zet zijn en de kosten. De uitvoeringsparagraaf wordt jaarlijks geactualiseerd en wordt gekoppeld aan de Planning & Control cyclus. De inhoud van de uitvoeringsparagraaf wordt gekoppeld aan de gemeentebegroting. Nota Grondbeleid 2010 - 2014 Deze nota legt vast hoe en met welke instrumenten de gemeente de beoogde ruimtelijke ontwikkeling uitvoert. Gemeenten moeten kunnen beschikken over een nota grondbeleid die niet ouder is dan 4 jaar. De nota grondbeleid 2010 vormt een

HATTEM: HANzESTAD OP DE VElUwE De gemeenteraad heeft 4 oktober jl. het beleids- en actieplan Recreatie en Toerisme vastgesteld. Het motto van het beleidsplan is Hattem: Hanzestad op de Veluwe. Hattem kiest voor een gemiddeld tot hoog ambitieniveau. De gemeente ziet de sector recreatie en toerisme als één van de belangrijkste sectoren voor het behoud van werkgelegenheid, het voorzieningenniveau en de leefbaarheid in de gemeente richting de toekomst. De gemeente zet zich samen met het bedrijfsleven en andere betrokken partijen in om de recreatief-toeristische aantrekkingskracht van de gemeente te vergroten. De gemeente heeft daarin een faciliterende, adviserende en toetsende rol voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme,

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente Hattem, telefoon 038 - 443 16 16 of kom langs op het stadhuis, Markt 1. Het stadhuis is open op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur. Op woensdag is het stadhuis ook geopend van 13.30 tot 17.00 uur en loket Burgerzaken tot 19.00 uur.

---- --
WEEK 40
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 5 oktober 2010

AANWEZIG: de burgemeester : J.W. Wiggers
de wethouder : A.G. Borst
de wethouder : L. Teuben
de secretaris : J.P. Wassens

AFWEZIG:

|2.  |O&A|Borst|Aanvraag        |Stichting Vrienden van Hof van  |Uw college wordt           |Conform      |
|O   |   |     |activiteitenbijd|Blom organiseert ieder jaar     |geadviseerd stichting      |advies       |
|    |   |     |rage 2009 Hof   |activiteiten voor haar bewoners.|Vrienden van Hof van Blom  |besloten.    |
|    |   |     |van Blom        |Per vergissing heeft zij de     |financieel tegemoet te     |             |
|    |   |     |                |gemeente geen financiële        |komen in de door haar      |             |
|    |   |     |                |bijdrage gevraagd in de door    |gemaakte kosten t.b.v.     |             |
|    |   |     |                |haar gemaakte kosten in 2009.   |activiteiten in 2009.      |             |
|3.  |O&A|Teube|advies inzake   |We hebben het advies ontvangen  |geadviseerd wordt:         |Conform      |
|O   |   |n    |Enkweg n.a.v.   |van de Commissie voor de        |-om het advies van de      |advies       |
|    |   |     |Commissie voor  |Bezwaarschriften inzake een     |Commissie voor de          |besloten.    |
|    |   |     |de              |bezwaarschrift tegen het besluit|Bezwaarschriften over te   |Brief        |
|    |   |     |Bezwaarschriften|van uw college van 25 mei 2010  |nemen                      |tekstueel    |
|    |   |     |                |tot toekenning van planschade.  |-om aanvrager te informeren|aanpassen.   |
|    |   |     |                |Dit advies luidt als volgt:     |d.m.v. bijgaande brief     |             |
|    |   |     |                |De Commissie adviseert het      |                           |             |
|    |   |     |                |college om het bezwaar ongegrond|                           |             |
|    |   |     |                |te verklaren en het bestreden   |                           |             |
|    |   |     |                |planschadebesluit te handhaven. |                           |             |
|4.  |O&A|Wigge|Wijziging       |Wijziging gemeenschappelijke    |In te stemmen met het      |Conform      |
|O   |   |rs   |gemeenschappelij|regeling VNOG                   |aangaan van de             |advies       |
|    |   |     |ke regeling VNOG|                                |gemeenschappelijke regeling|besloten.    |
|    |   |     |inzake          |                                |VNOG 2010                  |             |
|    |   |     |regionalisering |                                |In te stemmen met de       |             |
|    |   |     |basisbrandweerzo|                                |regeling bestuurscommissie |             |
|    |   |     |rg              |                                |van het cluster Elburg,    |             |
|    |   |     |                |                                |Heerde, Oldebroek en       |             |
|    |   |     |                |                                |Hattem.                    |             |
|5.  |O&A|Teube|verzoek om koop |Er is een verzoek ontvangen voor|geadviseerd wordt:         |Conform      |
|O   |   |n    |gemeentegrond   |de aankoop van gemeentegrond. We|- om de gemeentegrond onder|advies       |
|    |   |     |                |hebben de locatie bezien en     |enkele voorwaarden te koop |besloten.    |
|    |   |     |                |geconstateerd dat er tegen      |aan te bieden aan verzoeker|             |
|    |   |     |                |verkoop van deze grond geen     |                           |             |
|    |   |     |                |bezwaren zijn.                  |- om de verkoopprijs te    |             |
|    |   |     |                |                                |bepalen middels een taxatie|             |
|    |   |     |                |                                |                           |             |
|    |   |     |                |                                |- om bij verkoop een       |             |
|    |   |     |                |                                |planschadeovereenkomst met |             |
|    |   |     |                |                                |verzoeker af te sluiten    |             |
|6.  |P&S|Borst|Aanwijzen       |Bijgevoegde stukken strekken tot|In te stemmen dat de       |Conform      |
|O   |   |     |standplaatsen   |het aanwijzen van standplaatsen |stukken worden aangeboden  |advies       |
|    |   |     |(woonwagen) als |(woonwagen) als gevolg van de   |aan het presidium voor     |besloten.    |
|    |   |     |gevolg van de   |Wet BAG                         |besluitvorming n de        |             |
|    |   |     |Wet BAG         |                                |raadsvergadering van 15    |             |
|    |   |     |                |                                |november 2010.             |             |
|7.  |O&A|Teube|Vaststellen     |Het ontwerp uitwerkingsplan     |a. ten aanzien van de      |Conform      |
|O   |   |n    |uitwerkingsplan |Assenrade 1 heeft met ingang van|ingediende zienswijzen te  |advies       |
|    |   |     |Assenrade 1     |17 juni 2010 gedurende 6 weken  |beslissen conform het      |besloten,    |
|    |   |     |                |voor een ieder ter inzage       |gestelde in de             |waarbij      |
|    |   |     |                |gelegen. Gedurende die termijn  |zienswijzennota, te weten: |zienswijze 5 |
|    |   |     |                |is een vijftal zienswijzen mbt  |zienswijze 1 en 2          |wordt        |
|    |   |     |                |het ontwerp ingediend. De       |ongegrond; zienswijzen 3 en|aangemerkt   |
|    |   |     |                |zienswijzen hebben op enkele    |4 gedeeltelijk gegrond;    |als verzoek. |
|    |   |     |                |onderdelen geleid tot           |b. conform de              |             |
|    |   |     |                |aanpassingen. De bijgevoegde    |zienswijzennota wijzigingen|             |
|    |   |     |                |zienswijzennota bevat de        |aan te brengen in het      |             |
|    |   |     |                |gemeentelijke reactie op de     |ontwerp uitwerkingsplan;   |             |
|    |   |     |                |zienswijzen en de ambtelijke    |c. tevens enkele ambtshalve|             |
|    |   |     |                |wijzingen die hebben            |wijzigingen aan te brengen |             |
|    |   |     |                |plaatsgevonden. Voorliggend     |zoals verwoord is in de    |             |
|    |   |     |                |voorstel beoogt de gewijzigde   |zienswijzennota;           |             |
|    |   |     |                |vaststelling van het            |d. gewijzigd vast te       |             |
|    |   |     |                |uitwerkingsplan Assenrade 1.    |stellen het uitwerkingsplan|             |
|    |   |     |                |                                |Assenrade 1 bestaande uit: |             |
|    |   |     |                |                                |- de toelichting en de     |             |
|    |   |     |                |                                |regels                     |             |
|    |   |     |                |                                |- de geometrisch bepaalde  |             |
|    |   |     |                |                                |planobjecten als vervat in |             |
|    |   |     |                |                                |het bestand                |             |
|    |   |     |                |                                |NL.IMRO.0244.uitAssenrade1-|             |
|    |   |     |                |                                |0003.GML en de daarbij     |             |
|    |   |     |                |                                |behorende bestanden,       |             |
|    |   |     |                |                                |waarbij voor de locatie van|             |
|    |   |     |                |                                |de geometrische            |             |
|    |   |     |                |                                |planobjecten gebruik is    |             |
|    |   |     |                |                                |gemaakt van een ondergrond |             |
|    |   |     |                |                                |die is ontleed aan de GBKN |             |
|    |   |     |                |                                |kaart versie 2008.         |             |
|    |   |     |                |                                |                           |             |
|    |   |     |                |                                |Voor het te onderteken     |             |
|    |   |     |                |                                |besluit zie het als bijlage|             |
|    |   |     |                |                                |bijgevoegde                |             |
|    |   |     |                |                                |vaststellingsbesluit.      |             |
|8.  |P&S|Wigge|Openstellen     |Besloten kan worden de          |Besloten kan worden:       |Conform      |
|O   |   |rs   |elektronische   |elektronische weg - onder       |A. de elektronische weg -  |advies       |
|    |   |     |weg voor        |bepaalde voorwaarden - open te  |onder de volgende          |besloten.    |
|    |   |     |digitale        |stellen voor electronische      |voorwaarden - open te      |             |
|    |   |     |aanvragen.      |aanvragen aan de gemeente       |stellen ingevolge artikel  |             |
|    |   |     |                |Hattem.                         |2:15 van de Algemene wet   |             |
|    |   |     |                |                                |bestuursrecht het indienen |             |
|    |   |     |                |                                |van elektronische aanvragen|             |
|    |   |     |                |                                |bij de gemeente Hattem:    |             |
|    |   |     |                |                                |1.dat de aanvraag wordt    |             |
|    |   |     |                |                                |ingediend door middel van  |             |
|    |   |     |                |                                |de op de website van de    |             |
|    |   |     |                |                                |gemeente beschikbaar       |             |
|    |   |     |                |                                |gestelde e-formulieren;    |             |
|    |   |     |                |                                |2.dat de indiener van de   |             |
|    |   |     |                |                                |aanvraag waar nodig zijn   |             |
|    |   |     |                |                                |DigiD kenbaar maakt;       |             |
|    |   |     |                |                                |3.dat de aanvraag wordt    |             |
|    |   |     |                |                                |verzonden op de wijze,     |             |
|    |   |     |                |                                |zoals aangegeven en        |             |
|    |   |     |                |                                |beschikbaar op de website  |             |
|    |   |     |                |                                |van de gemeente;           |             |
|    |   |     |                |                                |4.dat alle e-formulieren   |             |
|    |   |     |                |                                |binnenkomen via het        |             |
|    |   |     |                |                                |algemene mailadres van de  |             |
|    |   |     |                |                                |gemeente;                  |             |
|    |   |     |                |                                |5.dat de maximale omvang   |             |
|    |   |     |                |                                |van bijlagen bij een       |             |
|    |   |     |                |                                |e-formulier maximaal 5 Mb  |             |
|    |   |     |                |                                |is;                        |             |
|    |   |     |                |                                |6. dat op andere wijze     |             |
|    |   |     |                |                                |ontvangen electronische    |             |
|    |   |     |                |                                |aanvragen niet worden      |             |
|    |   |     |                |                                |geaccepteerd.              |             |
|    |   |     |                |                                |B. het Protocol            |             |
|    |   |     |                |                                |Elektronisch               |             |
|    |   |     |                |                                |Berichtenverkeer Gemeente  |             |
|    |   |     |                |                                |Hattem 2008 in te trekken  |             |
|    |   |     |                |                                |en geen nieuw protocol vast|             |
|    |   |     |                |                                |te stellen.                |             |
Deze notulen zijn vastgesteld in de vergadering van 12 oktober 2010.

---- --