Ingezonden persbericht


Betere sales- en operations-planning met nieuwe versie Quintiq Macro Planner

Fabrikanten profiteren van optimalisatiemogelijkheden in Macro Planner 8.0

's-Hertogenbosch, 12 oktober 2010 â¤* Quintiq introduceert versie 8.0 van zijn Macro Planner-oplossing. Deze nieuwe versie biedt sterk verbeterde schaalbaarheid en prestaties. Hierdoor ondersteunt Macro Planner 8.0 de planning en optimalisatie van grote, geografisch verspreide supply chains met grote datavolumes en complexe productmixen.

Quintiq Macro Planner is een softwareoplossing voor strategische supply chain-planning, die fabrikanten en logistieke bedrijven ondersteunt bij de strategische langetermijnplanning van hun supply chain. Met deze oplossing nemen klanten goed onderbouwde beslissingen over belangrijke activiteiten, waaronder locatie- en kapitaalinvesteringen, en kapitaaldesinvesteringen, het productmixportfolio, de voorraad en outsourcing, en klantenservicestrategieën.

Planners kunnen met Macro Planner 8.0 de scope, timing en snelheid van hun sales- en operations-planning beter beheren. Het is mogelijk de complete supply chain of specifieke segmenten ervan te optimaliseren. Zo kunnen planners snelle resultaten realiseren in specifieke regio's of supply chain-secties. Door de grotere tijdfijnmazigheid is het mogelijk om prestaties in kortere tijdsperioden te analyseren, bijvoorbeeld de wekelijkse productiebelasting. Op productniveau verwerkt Quintiq Macro Planner 8.0 nu ook de meest complexe productlijnen.

'Grote producenten in diverse sectoren, zoals metaal, textiel, voedingsmiddelen en chemische producten, profiteren van de verbeterde prestaties en schaalbaarheid van de nieuwe versie van Quintiq Macro Planner', zegt Ivar Schwartzmans, Product Manager Macro Planner bij Quintiq. 'Deze bedrijven kenmerken zich door grote hoeveelheden data, complexe productmixen en vaak een relatief losse supply chain-structuur die verschillende landen omvat. Macro Planner helpt dergelijke bedrijven bij het efficiënt plannen en optimaliseren van complexe supply chains en bij het nemen van goed onderbouwde beslissingen.'

Andere verbeteringen in Macro Planner 8.0 zijn:

- twintig tot veertig procent snellere optimalisatie - beslissingsoondersteuning op het juiste moment in het planningproces;
- strategische planning met incomplete data - optimalissatie in een vroeg stadium, zelfs als de supply chain nog niet volledig is ontworpen en gegevens zoals leveranciersdata, nog niet beschikbaar zijn.

###

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.