Persbericht

Finaleraces vol uitersten voor Alexander Keijzers in Dutch Renault Clio Cup

Wenum-Wiesel, 11 oktober 2010 - Vreugde en verdriet lagen voor autocoureur Alexander Keijzers tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort erg dicht bij elkaar. In de eerste race pakte de rijder uit Wenum-Wiesel in de Olympia Cup een prachtige derde plaats maar werd in race twee op de vierde plaats liggend door één van zijn concurrenten getorpedeerd en moest daardoor zijn Renault Clio met grote schade aan de kant zetten.

De Formido Finaleraces vormden ook dit jaar weer de afsluiting van het Nederlandse autosportseizoen. Onder een fraai zonnetje genoten maar liefst 19.000 toeschouwers van het racespektakel op Circuit Park Zandvoort waarbij de Dutch Renault Clio Cup waarin Alexander Keijzers uitkomt weer één van de smaakmakers was.

Het weekend begon al goed voor de rijder uit Wenum-Wiesel want in de vrije training zette Alexander Keijzers de vijfde snelste tijd op de klokken. "In de officiële kwalificatie dacht ik de zevende tijd te hebben gerealiseerd waardoor ik als gevolg van de reversed grid van de tweede startplek zou mogen vertrekken. Helaas bleek het echter een tiende tijd te zijn. Ondanks deze tegenvaller ging de race heel goed. Ik kon naar Hans Bos toerijden die op de tweede plaats lag in de Olympia Cup. Hans is niet alleen een teammaat maar ook een goede vriend van me en met een tweede plaats zou hij de titel in de Olympia Cup binnenhalen. Ik heb hem dan ook niet aangevallen want wat koop je ervoor als je vervolgens in het gevecht allebei plekken verliest en zijn titel in gevaar komt. Met een derde plaats in de Olympia Cup kon ik meer dan tevreden zijn", aldus de bekeken rijdende Alexander Keijzers.

De tweede Renault Clio Cup race kende een uiterst tumultueus verloop waar Alexander Keijzers in eerste instantie goed van leek te kunnen profiteren. "Voor mijn neus gebeurde van alles. Ik kon er echter goed omheen rijden en lag als tiende gestart opeens vierde. De wedstrijdleiding besloot echter tot een herstart waardoor ik weer van mijn oorspronkelijke uitgangspositie moest beginnen. Ook de tweede keer had ik een goede start, passeerde Hans Bos en lag vijfde. Vervolgens konden Hans en ik Ronald Morien inhalen. In diezelfde eerste ronde haalde Morien echter in de S-Bocht een belachelijke actie uit waardoor hij zowel Hans als mij torpedeerde. Door de klap vloog mijn zijruit eruit, kreeg ik allemaal glas over me heen en eindigde in de vangrail. Ik schrok behoorlijk en was daarnaast ook nog eens ontzettend boos. Het was nergens voor nodig en niet alleen een topklassering weg maar ook een auto die bijna total loss is." Daarmee werd het voor Alexander Keijzers niet de seizoensafsluitin g waarop hij na zijn derde plaats in race één had gehoopt.

"Bijzonder jammer want er had zoveel meer ingezeten. Het team en de monteurs hadden weer een fantastische auto neergezet waarvoor ik ze alleen maar kan bedanken. De wegligging was super. Een vijfde tijd op vrijdag zegt in dit competitieve veld genoeg. Nu moeten we eerst de auto weer gaan opknappen en als het meezit wil ik dan meedoen aan het Winter Endurance Kampioenschap", besluit Alexander Keijzers.

Uitslagen Renault Clio Cup, Formido Finaleraces, 9 en 10 oktober 2010 op Circuit Park Zandvoort:

Race 1:
Algemeen: 1. Sheila Verschuur, 18 ronden in 41:06.802; 2. Ronald Morien, op 0.348 sec.;

3. Ruud Steenmetz, op 0.520; 9. Alexander Keijzers, op 10.765.

Olympia Cup: 1. Ruud Steenmetz, 18 ronden in 41:07.322; 2. Hans Bos, op 9.987 sec.;

3. Alexander Keijzers, op 10.245.

Race 2:
Algemeen: 1. Addie van de Ven, 12 ronden in 25:44.515; 2. Sheila Verschuur, op 0.760 sec.;

3. Sandra van der Sloot, op 10.223; Uitgevallen: Alexander Keijzers.

Olympia Cup: 1. Reynier de Pundert, 12 ronden in 25:57.560; 2. Bjorn Cornelissen, op 3.782;

3. Wim de Pundert, op 26.089; Uitgevallen: Alexander Keijzers.

Eindstand na veertien races:
Algemeen: 1. Addie van de Ven 213 punten; 2. Sandra van der Sloot 208; 3. Sheila Verschuur 202;

14. Alexander Keijzers 48.

Olympia Cup: 1. Hans Bos 85 punten; 2. Ruud Steenmetz 74; 3. Max Braams 60;

5. Alexander Keijzers 38.




Ingezonden persbericht