Gemeente Leeuwarden

Project Wijkidee: Kunstworkshops in de KEET in Camminghaburen

Inwoners van de Leeuwarder wijk Camminghaburen kunnen deze week (11 t/m 15 oktober) deelnemen aan diverse kunst- en muziekworkshops bij de Kunst-KEET. De kleurrijke Kunst-KEET staat in die periode in het winkelcentrum in de wijk. Initiatiefnemers Hilda Klaassen, Marjan Beuker, N'Dingo Dione en Gerdie de Jong ontvingen van de gemeente Leeuwarden een Wijkwaardebon voor hun idee om een kunstproject te starten in de Leeuwarder wijken. De kunstenaars nodigen mensen uit om kennis te maken met kunst en met elkaar.

Samen met de schoolkinderen van de Prof. Grewelschool in Leeuwarden maakten de kunstenaars van een oude keet een kleurrijke ontmoetingsplek. In de KEET kunnen bewoners tussen 14.00 uur en 20.00 uur meedoen aan diverse kunstworkshops. Daarnaast is er een film 'Keek op de KEET' en er zijn wereldse hapjes gemaakt door vrouwen uit de wijk.

Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën. Bewoners van Westeinde, Aldlân-West, de Wielenpôlle en de dorpen Wirdum/Swichum starten binnenkort met de uitvoering van zo'n 30 wijkideeën. Voor meer informatie: www.leeuwarden.nl/dossier/wijkidee