Ingezonden persbericht


MEE nu ook op dinsdagavond telefonisch bereikbaar

Sinds 1 oktober kunnen mensen met een beperking of chronische ziekte op dinsdag tot 20.00 uur bellen met MEE, T 0900 633 63 63. Ook verwijzers kunnen in de avonduren contact opnemen voor consultatie en aanmelding. De consulenten van MEE Utrecht, Gooi & Vecht zijn dan bereikbaar voor informatie of advies.

Informatie en advies

Heeft u problemen door uw beperking of chronische ziekte? Moet u een indicatie aanvragen, maar weet u niet hoe? Heeft u het gevoel dat uw kind anders is, maar weet u niet precies waarom? MEE helpt bij vragen op het gebied van onderwijs, opvoeding, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd. MEE is onafhankelijk van zorgaanbieders en andere instanties en dus alleen gericht op uw belang. MEE beantwoordt uw vragen, herkent uw zorgen, wijst u de weg en helpt u bij het vinden van oplossingen. Consultatie en aanmelding
Voor consultatie over een cliëntsituatie en bij twijfel over een verwijzing kunnen verwijzers bellen om de mogelijkheden van MEE en andere organisaties voor de cliënt te bespreken. MEE gebruikt informatie over de cliënt alleen als de cliënt toestemming heeft gegeven.

Chatten
Op de dinsdagen kunt u ook tot 20.00 uur chatten via de website www.mee-ugv.nl. Deze digitale 'babbelbox' is effectief, makkelijk, snel en bovendien een uitkomst voor mensen die doof of slechthorend zijn of moeite hebben met spreken. Met één klik op de chatbutton en daarna het intypen van een vraag heeft u direct contact met een consulent van MEE. U mag anoniem blijven en krijgt desgewenst de tekst van het gesprek na afloop per e-mail toegezonden. Chatten met MEE kan elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur, op dinsdag tot 20.00 uur via de website www.mee-ugv.nl.

Raad en daad voor iedereen met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een handicap, beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, vrije tijd, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd.

Noot voor de redactie,