Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Geactualiseerde versie

De reddingsoperatie van de mijnwerkers in Chili begint eerder. Vandaar dat de NOS al eerder start met de doorgifte van de beelden: vanaf 01.00 uur vannacht.

Redding Chileense mijnwerkers live bij de NOS

HILVERSUM, 12 oktober 2010 - De NOS zendt vanaf vannacht 01.00 uur live de beelden uit van de redding van de Chileense mijnwerkers. De registratie, gemaakt door de internationale persbureau's en de Chileense televisie, is te volgen op het digitale televisiekanaal Journaal24 en via internet: www.journaal24.nl . De beelden worden afgewisseld met uitzendingen van het NOS Journaal.

De 33 mijnwerkers zitten sinds 5 augustus vast op een diepte van meer dan 600 meter nadat een mijnschacht instortte. Aanvankelijk werd gevreesd voor hun leven. Totdat bleek dat alle mijnwerkers in een afgesloten ruimte zaten en het - naar omstandigheden - goed maakten. Met man en macht is sindsdien een gat geboord waardoor de mannen in een piepkleine capsule één voor één naar boven worden gehaald. De reddingsoperatie begint woensdag vroeg en zal naar verwachting maar liefst anderhalve dag duren.

De NOS zendt de beelden uit zonder verder commentaar. De duur van de registratie is nog onbekend.