Cogen Projects winnaar Energie Innovatieprijs 2010

Publicatiedatum: 12-10-2010

's-Hertogenbosch, 12 oktober 2010

Cogen Projects BV uit Driebergen is dit jaar de winnaar van de Energie Innovatieprijs voor het meest innovatieve, energiebesparende product. Cogen won de prijs met het Tribronsysteem, een verwarmings- en koelsysteem voor gebouwen op basis van biomassa en een drietal bronnen. Elmer van Krimpen, adjunct-directeur van F&B Specialisten in Energie en Milieu, presenteerde de uitreiking tijdens de vakbeurs Energie in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De prijs, een mediacheque van Energiegids.nl ter waarde van ¤ 5.000,-, werd overhandigd door Harmen Weijer. Het juryrapport noemde het Tribronsysteem: een leuk concept, zeker innovatief, wellicht weinig domino-effect, wel veel besparing, hoge marketing waarde, koppeling met warmte koude opslag en photo voltaisch (zonnecellen) maakt het voor woonwijken extra interessant.

Overbluft
Jan Grift en Stijn Schlatmann van Cogen Projects namen de prijs in ontvangst: "We zijn totaal overbluft. We hadden het niet verwacht, omdat er veel goede inzendingen waren en ons product een concept is en niet tastbaar. Het Tribronsysteem is breed en flexibel inzetbaar, niet alleen in de woningbouw, maar ook in de tuinbouw en industrie. We zouden graag zien dat het product meer onder de aandacht komt van vergunningverleners."

Energie Innovatieprijs
De Energie Innovatieprijs is al een aantal jaren onderdeel van de vakbeurs Energie. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen op vier aspecten; innovativiteit, energiebesparing, marketingwaarde en het vermogen om voor een domino effect te zorgen. De jury bestond dit jaar uit Harmen Weijer van Energiegids.nl, Peter Alderliesten van ECN, Jelle Nijdam van Agentschap.nl en Martin Kloet van Energiecentrum MKB.

Meer informatie
De vakbeurs Energie wordt georganiseerd door VNU Exhibitions Europe en F&B Specialisten in Energie en Milieu. Energiegids.nl is de hoofdmediapartner van de beurs. Meer informatie: www.energievakbeurs.nl
Meer informatie over Cogen Projects BV en het Tribronsysteem: www.cogenprojects.nl

.-.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions