Ingezonden persbericht


Persbericht Pensioenfonds Helvoet

Hellevoetsluis, 12 oktober 2010

Pensioenfonds Helvoet kort niet op pensioenuitkeringen

Het Pensioenfonds Helvoet is door De Nederlandsche Bank (DNB) geïnformeerd dat per 1 januari 2011 geen korting van de pensioenrechten zal hoeven plaats te vinden. Het pensioenfonds heeft volgens DNB aangetoond dat de maatregelen die genomen zijn in haar herstelplan voldoende vertrouwen geven dat aan haar toekomstige verplichtingen kan worden voldaan. Het Pensioenfonds Helvoet is één van de veertien pensioenfondsen die in augustus door DNB is benaderd om mogelijk over te gaan tot korten van de pensioenen.

Ultimo 2008 bedroeg de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Helvoet 87,9%, eind juni 2010 is de dekkingsgraad gestegen tot 96,5%. Volgens het herstelplan zou de dekkingsgraad per eind juni 2010 92,2% moeten bedragen. Hiermee loopt het herstel van de dekkingsgraad dus voor ten opzichte van de doelen die gesteld zijn in het herstelplan. Deze ontwikkeling van de dekkingsgraad geeft volgens DNB voldoende vertrouwen om nu niet over te gaan tot vermindering van de pensioenaanspraken en pensioenrechten.

Voorafgaand aan dit persbericht zijn de gepensioneerden en actieve deelnemers aan het Pensioenfonds Helvoet per brief geïnformeerd over de visie van DNB en de aanpak van het Pensioenfondsbestuur hierop. Eerder dit jaar en in 2009 zijn zij uitgebreid geïnformeerd over het herstelplan en de mogelijke maatregelen die daarin zijn opgenomen.


---

Profiel Pensioenfonds Helvoet
Het Pensioenfonds Helvoet beheert het pensioenvermogen van de (oud)medewerkers van Helvoet. Het fonds heeft circa 940 deelnemers en een belegd vermogen van circa 51 miljoen euro. De ontwikkeling van de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Helvoet bedraagt per eind juni 2010 96,5%.

Profiel Helvoet Groep
Helvoet is opgericht in 1939 en internationaal actief op het gebied van het klantspecifiek ontwikkelen en produceren van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten voor onder andere de automotive- en industriële industrie en farmaceutische verpakkingsmarkt. Hierbij speelt de toepassing van innovatieve rubber-, kunststof- en assemblagetechnologie een prominente rol. De producten die Helvoet levert beantwoorden aan zeer nauwe toleranties en vereisen een hoogwaardige procesbeheersing. Helvoet heeft 520 medewerkers in dienst met een omzet van EUR 62 miljoen. De Helvoet Groep heeft vestigingen in Hellevoetsluis (NL), Lommel (BE) en Pune (India).