CDA


Sybrand van Haersma Buma nieuwe fractievoorzitter CDA dinsdag 12 oktober 2010

Sybrand van Haersma Buma gaat de CDA-fractie in de Tweede Kamer leiden. Hij werd dinsdag door de fractie gekozen als opvolger van Maxime Verhagen, die in het nieuwe kabinet vicepremier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wordt. Van Haersma Buma is sinds 2002 lid van de Tweede Kamer. Afgelopen jaren was hij woordvoerder justitie, en sinds 2007 secretaris van de fractie.

Van Haersma Buma: âIk ben me bewust van de enorme opdracht waar we voor staan. Ik wil met de hele fractie het CDA-verhaal de komende jaren duidelijk laten horen.â In dat eigen verhaal staat het CDA voor verantwoordelijkheid en respect voor elkaar, in een samenleving waarin mensen gelijkwaardig zijn, het geloof kunnen aanhangen dat ze verkiezen en recht hebben op het onderwijs dat ze willen voor hun kinderen.

Van Haersma Buma is ervan overtuigd dat het mogelijk is ook aan de tegenstanders te laten zien dat de regeringsdeelname voor het CDA succesvol kan zijn. âWe zijn er klaar voor, we gaan er tegenaan.â