Gemeente Soest

Informatieavond `Wat gebeurt er met uw belastinggeld?'

27 september 2010

Afgelopen week heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Soest de begroting voor 2011-2014 gepresenteerd. Hierin staat waar de gemeente het komende jaar geld aan gaat uitgeven, maar ook waar de benodigde inkomsten vandaan zullen komen.

Het college vindt het belangrijk dat inwoners weten waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Daarom wordt er op 13 oktober een speciale informatieavond over de begroting georganiseerd.

Het college wil graag laten zien wat er met het belastinggeld gebeurt. Tijdens deze avond gaat het college dan ook graag in gesprek met inwoners uit Soest en Soesterberg om uitleg te geven over de gemaakte keuzes. Daarnaast is er ruimte om vragen over de begroting te stellen.

Inwoners die vervolgens hun mening willen geven over de begroting, kunnen dit voorafgaand aan de raadsvergadering van 4 november doen door gebruik te maken van het spreekrecht. Op die datum neemt de gemeenteraad namelijk een besluit over de begroting 2011-2014.

Programma

Inwoners en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op de informatieavond in het gemeentehuis van Soest. Het programma van 13 oktober ziet er als volgt uit:
* 19.15-19.30 uur inloop

* 19.30 uur welkom door Yvonne Kemmerling, wethouder Financiën
* 19.40 uur centrale presentatie door het afdelingshoofd Financiën van de gemeente Soest, Bob Boersema over de financiële huishouding van de gemeente Soest voor het jaar 2011 en de mogelijke consequenties die hieraan verbonden zijn voor inwoners
* Aansluitend kun u in gesprek met de burgemeester en wethouders

Aanmelden

De gemeente stelt het op prijs als inwoners zich vooraf aanmelden voor deze informatieavond. Dit kan door een e-mail met uw gegevens (naam, adres, woonplaats) te sturen naar: postbus2000@soest.nl . Ook vragen over de begroting die inwoners nu al hebben, kunnen alvast via dit e-mailadres doorgegeven worden. Geen internet? Bel dan naar de receptie van het gemeentehuis, telefoonnummer (035) 6093 411. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder aanmelding aanwezig te zijn op de informatieavond.