Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer organiseert debatcompetitie scholen

Stadhuis Zoetermeer
Debatteren is een kunst. En docenten en leerlingen van alle Zoetemeerse scholen krijgen nu de kans om het zich meester te maken. De gemeente organiseert hiervoor op 13 en 27 oktober debattrainingen voor docenten. Zij gaan dan tijdens hun eigen lessen aan de slag met debatteren. Op die manier zijn de leerlingen goed voorbereid om deel te nemen aan een debatcompetitie in de raadzaal van het Stadhuis in november en december van dit jaar.

Alle scholen zijn uitgenodigd
Alle Zoetermeerse basisscholen, middelbare scholen en mbo-opleidingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan de debatcompetitie. Van het basisonderwijs doen leerlingen uit de groepen 7 en 8 mee. Van het mbo zijn de studenten van de lagere klassen uitgenodigd en verder kunnen vmbo-, havo- en vwo-leerlingen meedoen via hun school.

Politiek begrijpelijker voor jongeren
Jongeren leren om te debatteren heeft veel voordelen. Het stimuleert jongeren om na te denken over maatschappelijke thema's. Het bevordert wederzijds begrip, doordat een onderwerp vanuit verschillende oogpunten wordt besproken. Bovendien leren jongeren op een leuke manier hoe politiek werkt. Daardoor wordt het voor hen begrijpelijker. Al deze aspecten zijn voor de gemeente reden om het programma 'Stadhuis van Democratie' kosteloos aan te bieden aan de scholen.

Aanmelden voor de trainingen
Docenten kunnen zich nog aanmelden voor de debattrainingen. Dit kan via 'Het Debatbureau', de professionele debatorganisatie waarmee de gemeente het 'Stadhuis van Democratie' organiseert. Aanmelden kan via telefoonnummer 070-212 1904 of via het e-mailadres f.bloemberg@hetdebatbureau.nl.

Meer informatie is ook te vinden op de jongerensite van de gemeente Zoetermeer: www.zoetermeer.nl/jongeren.