Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

30/09/2010

Informatie- en discussiebijeenkomst 13 oktober

Tot en met 27 oktober kan nog commentaar gegeven worden op de Retailstructuurvisie Parkstad Limburg. Diverse ondernemers- en detailhandelsorganisaties houden daarom op 13 oktober een informatie- en discussiebijeenkomst zodat de ondernemers in Parkstad Limburg zich goed kunnen laten informeren over de visie en de mogelijke consequenties ervan. De bijeenkomst vindt plaats in het Arcus College aan de Diepenbrockstraat 15 in Heerlen en begint om 19.00 uur.

De Retailstructuurvisie is een belangrijk document voor de detailhandel in Parkstad Limburg, zo stelt Eric Reubsaet, ruimtelijk economisch adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). "In deze visie worden de toekomstperspectieven voor de detailhandel in Parkstad Limburg inzichtelijk gemaakt. Moet Heerlen-centrum hét centrum van Parkstad Limburg worden en wat betekent dat dan voor centra als Kerkrade en Brunssum? Welke branches worden toegestaan op de Woonboulevard en bij het Parkstad Limburg-stadion? Hoe brengen we de vrij forse leegstand van winkelpanden in het gebied terug tot acceptabele proporties? Kunnen we ongeremd maar winkelmeters blijven bijbouwen? Zijn de kleinere dorps- en buurtcentra op termijn nog wel levensvatbaar en wat moeten we doen om de leefbaarheid te waarborgen? Dat soort vragen wordt in de structuurvisie beantwoord. Dat raakt dus de bedrijfsvoering van alle winkeliers in deze regio. Met deze retailstructuurvisie wordt getracht te komen tot een duurzame detailhandelsstructuur die bestand is tegen de krimpende en vergrijzende bevolking en die voldoende ruimte biedt voor de noodzakelijke dynamiek in de detailhandelssector".

Verschillende invalshoeken
Tijdens de informatiebijeenkomst wordt de structuurvisie van verschillende kanten belicht. Naast een toelichting op de visie door de Stadsregio Parkstad Limburg zal door het UWV Werkbedrijf een presentatie worden gegeven over de demografische ontwikkelingen in Parkstad Limburg in relatie tot de arbeidsmarkt. Tevens zal MKB Parkstad Limburg zijn visie geven op de toekomst van de detailhandel in Parkstad Limburg. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Servicepunt Detailhandel Parkstad Limburg, MKB Limburg afdeling Parkstad Limburg, Werkplein Parkstad Limburg, Arcus College, Kenniscentrum Handel en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats op 13 oktober om 19.00 uur in het Arcus College in Heerlen aan de Diepenbrockstraat 15. Aanmelden kan tot en met uiterlijk 11 oktober a.s. via jacqueline.roelofsen@uwv.nl of per fax: (045) 750 62 21.