Nieuwe campagne tegen voedselverspilling: Eten is om op te Eten

05/10/2010 16:23

Milieu Centraal

P E R S U I T N O D I G I N G

Utrecht/Den Haag 5 oktober 2010 - Graag nodigen Milieu Centraal en het Voedingscentrum u uit voor een persconferentie met daarin de aftrap van een nieuwe campagne tegen voedselverspilling: Eten is om op te Eten. Op woensdag 13 oktober bent u van 13.30 tot 14.00 uur welkom op het ROC Mondriaan, Koningin Marialaan 9 in Den Haag. Aansluitend is er een persbijeenkomst voor redacties van schoolkranten met als thema 'Ontdek de wereld achter je eten'.

Tijdens de aftrap krijgt u meer te horen over de voedselverspilling van Robert ten Brink en zanger Jesse van de populaire band Valerius. We nemen een kijkje in hun eigen vuilniszak en gaan op zoek naar het verhaal achter hun voedselresten. U hoort van Milieu Centraal en het Voedingscentrum meer over de cijfers rond voedselverspilling. En Robert ten Brink en Jesse lanceren de nieuwe website www.EtenisomopteEten.nl waarop consumenten informatie, testen en tools kunnen vinden om de eigen voedselverspilling in kaart te brengen en te verminderen.

Aansluitend is er een persbijeenkomst voor redacties van schoolkranten. De schrijvende jongens en meisjes doen mee aan een quiz en krijgen de kans al hun vragen over eten en de wereld daaromheen, te stellen aan experts. Verder doen ze mee aan een proeverij van o.a. klimaatvriendelijke hapjes en 'eten van de toekomst'. Daarvan zal niets verspild worden. De proeverij wordt afgesloten met een optreden van Valerius. Uiteraard bent u ook bij dit onderdeel van de campagne-presentatie welkom.