Gemeente Delfzijl

Informatiebijeenkomst over conceptversie Dorpsvisie Farmsum

De gemeente Delfzijl organiseert op woensdag 13 oktober om 19.30 uur een openbare informatieavond over de conceptversie van de Dorpvisie Farmsum in de raadzaal van het gemeentehuis.

Vanaf 19.00 uur zijn alle bezoekers welkom. Tijdens en na deze avond kunnen dorpsbewoners reageren op het concept. Het college biedt de uiteindelijke versie de raad ter vaststelling aan. Als alles volgens planning loopt, stelt de raad de dorpsvisie in november vast.

De dorpsvisie bevat een breed gedragen âbeeldâ over hoe Farmsum er over twintig jaar uit zou moeten zien. Deze visie vormt straks de onderlegger voor het nieuwe bestemmingsplan van Farmsum. Toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen in Farmsum toetst de gemeente aan het bestemmingplan en zo ook aan de wensen van het dorp.

De inwoners van Farmsum, vertegenwoordigd in een klankbordgroep, volgden samen met specialisten en de gemeente maandenlang een traject dat resulteerde in de nu voorliggende visie. Zowel klankbordgroep als gemeente hebben deze samenwerking als prettig en productief ervaren.