Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost



---

Demonstratie Boccia

8 oktober 2010
Tijdens de week van de toegankelijkheid wordt op woensdag 13 oktober 2010 van 14.00 tot 16.00 uur in het woonzorgcentrum Kastanjehof een demonstratie Boccia gehouden.

Boccia (spreekt uit: botsja) is van oorsprong een Italiaans balspel en kan zowel recreatief als in wedstrijdverband worden beoefend. Sinds 1984 is Boccia een Paralympische sport. Boccia wordt in het algemeen beoefend door mensen met een ernstige lichamelijke handicap. Vaak vanwege de lichamelijke handicap kunnen zij nauwelijks een andere sport beoefenen.

Boccia wordt gespeeld op een veld van 12,5 bij 6 meter met 1 witte (jack), 6 rode en 6 blauwe leren ballen. De ballen mogen gegooid of gerold worden. Het is toegestaan de bal met voeten of met de handen te spelen, ook mag er gebruik worden gemaakt van een goot en een assistent. De gekleurde ballen moeten zo dicht mogelijk bij de witte bal terechtkomen.

De organisatoren van de demonstratie Boccia (SportService, Cordaan Kastanjehof en Gehandicapten Belang Oost-Watergraafsmeer (GBOW) en stadsdeel Oost) willen mensen met een ernstige lichamelijke handicap kennis laten maken met deze voor Amsterdam nieuwe tak van sport. Als er genoeg sporters zich aanmelden kan de Boccia-activiteit wekelijks worden beoefend in de Kastanjehof.

Locatie Woonzorgcentrum Kastanjehof

Het woonzorgcentrum Kastanjehof heeft een gezellig restaurant en café waar voor, tijdens en na de Boccia-activiteit iets genuttigd kan worden. De sportactiviteit Boccia vindt plaats in de Theaterzaal. Het wooncentrum Kastanjehof is gelegen in de Amsterdamse Oosterparkbuurt, Kastanjeplein 60.

Week van de toegankelijkheid

De week van de toegankelijkheid wordt gehouden van vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 oktober 2010. Het jaarthema van dit jaar is Sport en bewegen voor iedereen! Tijdens de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of chronische ziekte lokaal en landelijk aandacht voor de (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend mee te doen in de samenleving.

Meer informatie

Voor nadere toelichting over de Boccia-activiteit kunt u contact opnemen met de consulent aangepast sporten, Harry Visser. Hij is bereikbaar op telefoonnummer (020) 251 8209 en per email: h.visser@dmo.amsterdam.nl.

---