Gemeente Veere


Nieuws

Bouw brede school Domburg gestart

Feestelijke viering op 13 oktober om 10.45 uur

Op woensdag 13 oktober wordt om 10.45 uur het begin van de bouw feestelijk gevierd met alle kinderen en hun ouders. Op de bouwlocatie aan de Roosjesweg geeft wethouder René Molenaar samen met de kinderen van de school en de andere gebruikers symbolisch de start van de bouw aan.

Naast de openbare basisschool De Golfslag komen hier ook kinderdagverblijf de Kokkel, peuterspeelzaal Hummelhonk en een nieuwe buitenschoolse opvang, allemaal van Kinderopvang Walcheren. Een mooi gebouw waar kinderen kunnen spelen, leren en genieten.

De brede school wordt een PassiefFris gebouw. Passief Bouwen is een bouwconcept waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de energie van de zon. In het `stookseizoen' wordt de aanwezige zonnewarmte zo goed mogelijk vastgehouden. De warmte van de ventilatielucht wordt hergebruikt. In de zomer wordt opwarming voorkomen door het benutten van de nachttemperatuur om het gebouw af te koelen. Het resultaat is een stabiel binnenklimaat. Er wordt ook veel energie bespaard en dit past in het beleid van de gemeente Veere om zo duurzaam en innovatief mogelijk te bouwen. In een Frisse School komen extra ventilatiemogelijkheden om het binnenklimaat te verbeteren Dit bevordert de concentratie van de kinderen en voorkomt allergieklachten.