Gemeente De Bilt


8-10-2010

In het informatiecentrum Bilthoven Bouwt wordt vanaf woensdag 13 oktober de virtuele animatiefilm vertoond van het toekomstige centrum van Bilthoven.

De film duurt ruim acht minuten en geeft een goed beeld van de veranderingen die het centrum straks ondergaat. Het centrum aan de Julianalaan 8 is geopend op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.

Eerder vertoonde ProRail een film van het toekomstige stationsgebied met de bypass en de twee onderdoorgangen. Het publiek reageerde daar zodanig enthousiast op dat de gemeente en projectontwikkelaar Synchroon besloten de film uit te breiden met de overige projecten uit het masterplan: de modernisering van het Emma- en het Vinkenplein, de Julianalaan en winkelcentrum De Kwinkelier.

De film laat zien dat het zo gewaardeerde dorpse karakter met name rondom het Vinkenplein, met de komst van terrassen en groen, behoorlijk versterkt wordt. Ook krijgt het publiek een goed beeld van de veranderingen die op stapel staan voor het Emmaplein en De Kwinkelier: een karakteristiek centrumgebied met heldere routes en voldoende ruimte voor wonen, winkelen en verblijven.

Het informatiecentrum Bilthoven Bouwt is geopend op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Pas als de bouw daadwerkelijk van start gaat, worden de openingstijden verruimd. Volgens de huidige planning gaat medio 2011 de schop in de grond.

De film is eind volgende week ook te zien op www.bilthovenbouwt.nl.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Thissen, communicatie Bilthoven Bouwt, telefoon 06 20 44 47 59.

Bilthoven, 8 oktober 2010.