Gemeente Doetinchem

Speler De Graafschap trapt nieuwe BeestenBende-jaar af

Persbericht, 12 oktober 2010

Op woensdag 13 oktober vindt er in het centrum van Doetinchem een sportieve 'aftrap' van het nieuwe BeestenBende-jaar plaats. Ook komend schooljaar pakken de kinderen van de BeestenBende het zwerfafval in hun eigen buurt aan. Deze middag doen zij dit niet alleen: Wethouder Kroon trapt het BeestenBende jaar officieel af, een speler van De Graafschap én de enige echte mascotte van deze club - Guus de Zebra - komen de leden een handje helpen.

Nu het nieuwe schooljaar start, steken ook de leden van de BeestenBende hun handen weer uit de mouwen. Regelmatig trekken zij door hun buurt om te zorgen dat er zo min mogelijk zwerfafval ligt. Om het komende BeestenBende-jaar af te trappen wordt deze speciale middag georganiseerd. Uiteraard zijn er tijdens het evenement een aantal speciale (voetbal)spellen. De activiteiten beginnen om 14.00 uur op het Simonsplein in Doetinchem.

Steun van de Graafschap

De Graafschap ondersteunt het project de BeestenBende met veel overtuiging. "Naast het voetbal, houdt De Graafschap zich bezig met diverse maatschappelijke projecten. Zo ook met De Beestenbende. Het is in ieders belang dat de jeugd de juiste normen en waarden meekrijgt inzake een leefbare omgeving. Wij dragen graag ons steentje bij om dat besef te stimuleren"; aldus Marc Teloh Manager Communicatie & Media van De Graafschap.

Het BeestenBende project

De BeestenBende is een project voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Minimaal één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider. Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.