Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 13-10-2010

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Loderlaan vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een automobilist plaats. De fietser raakte gewond.

Een 16-jarige jongen uit Utrecht stond met zijn fiets omstreeks 13.45 uur te wachten om over te steken bij de kruising van de Van Bijnkershoeklaan. Achter de jongen kwam een 34-jarige automobilist uit Utrecht aanrijden. De man had te laat in de gaten dat de jongen stond te wachten en reed tegen de jongen aan. Hierdoor kwam de fietser ten val en raakte gewond aan zijn been.

Man onder invloed

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden omdat hij, na gewaarschuwd te zijn, onder invloed in zijn auto ging rijden.

Omstreeks 14.35 uur kreeg de politie een melding dat een man onwel geworden was en in een auto lag die geparkeerd stond op de Neckardreef. Ter plaatse troffen agenten een man in een auto aan. De man was versuft en lag half over de bestuurdersstoel. Ambulancepersoneel onderzocht de man en constateerde dat hij sterk onder invloed van alcohol was. De man werd gewaarschuwd niet te gaan rijden. Niet veel later kreeg de politie het bericht dat de 37-jarige bestuurder uit Utrecht wel was gaan rijden.

Agenten zagen de auto op de Wolgadreef rijden. De Utrechter werd op de Neckardreef aan de kant gezet en aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 1668 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Zijn auto werd in beslag genomen. Hij kon met een

proces-verbaal het bureau verlaten.