Persberichten

Innovatiekoorts heerst op vakbeurs Industrial Processing

Publicatiedatum: 12-10-2010

De afgelopen editie van de vakbeurs Industrial Processing, 5 tot en met 8 oktober 2010 in Jaarbeurs Utrecht, stond in het teken van innoveren. Het recordaantal inschrijvingen voor de Proces Innovatie Prijs, erkenning voor de beste innovatie op het gebied van industriële processen, is hier het bewijs van. Dit perspectief wordt door veel bedrijven omarmd en werd op de beurs uitgedragen door de hele industrie. Dit gaat gepaard met een vernieuwde interesse in deze branche, want na het dal is de weg gestaag weer naar boven gevonden vindt project manager Marc Klumper. "Vanuit alle kanten kregen we te horen dat de orderbereidheid stijgt. 34% van de bezoekers kwam namelijk met investeringsplannen naar de beurs en 20% kreeg deze plannen tijdens het bezoek van Industrial Processing."

Het aantal bezoekers van de Industriële Week, ruim 700 exposanten verspreid over 25.000 m2 beursvloer, van de vier beursdagen was ruim 23.000. 46% van deze bezoekers liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Industrial Processing. 34% van de bezoekers maakten deel uit van het management of directie en 64% had binnen zijn bedrijf beslissingsbevoegdheid. De synergie tussen de beurzen van de Industriële Week is groot. 80% heeft de andere beurzen, Macropak, Industry & Automation en Aandrijftechniek, bezocht. Twee derde van de bezoekers van Industrial Processing gaat de volgende editie bezoeken. 58% van de bezoekers ziet dat de bedrijfsomzet stijgt vergeleken met vorig jaar.

Verbreding Industrial Processing
Marc Klumper is tevreden over het aandeel Solids op Industrial Processing. "Daarnaast was er een groot aandeel exposanten aanwezig die in Liquid Processing actief is. Voor de aankomende editie willen we dit aantal verhogen. Daarnaast kijken wij met interesse naar het laboratorium segment van deze industrie en is membraantechnologie een interessante groeibranche. We willen namelijk onze bezoeker nog beter de complete breedte van de procesindustrie laten beleven op Industrial Processing."

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober vonden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie plaats: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. De Industriële Week werd voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema 'Fit for the Future, we know how!'. Dit thema toont aan dat de Industriële Week klaar is voor de toekomst. Centraal staan de vijf subthema's energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. De volgende editie van de Industriële Week vindt van 2 oktober tot en met 5 oktober 2012 plaats.

Meer info:
www.aandrijftechniek-online.nl
www.industrialprocessing.nl
www.industry-and-automation.nl
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl

Noot voor de redactie (