Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht, 13-10-2010

Getuigenoproep: lastiggevallen

LEUSDEN Dinsdagavond 12 oktober werd een vrouw lastiggevallen door een man.

Rond 20.40 uur fietste een 25-jarige vrouw uit Amersfoort over de Driftakker in de richting van Amersfoort. Bij de fietstunnel op het Jaagpad werd zij door een man beetgegrepen, hij wou dat ze met hem meeging. De vrouw wist zich los te trekken en vluchtte op haar fiets. Ze had de man al eerder zien staan ter hoogte van het Van der Valk hotel op het Mosselpad , hier stond hij een sigaret te roken, hij was haar op de fiets gevolgd.

Het gaat om een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk, hij was rond de 1.80 meter lang en had donker stekeltjeshaar. Hij had een smal ongeschoren gezicht, een grote neus en grote doorlopende wenkbrauwen. Hij droeg zwarte schoenen, een licht blauwe spijkerbroek en een zwarte jas.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over deze man, met tips kunt u contact opnemen met politie district Eemland zuid 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.

Getuigenoproep: plofkraak

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 12 of woensdag 13 oktober vond een plofkraak plaats op De Beurs.

Rond 03.00 uur werd een harde knal op De Beurs gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek het om een plofkraak te gaan. De verdachten waren er met een zilvergrijze stationwagen over de A1 vandoor gegaan. Getuigen verklaarden twee mannen bij de bank gezien te hebben.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op hierbij op zoek naar personen die meer weten over de kraak. Met tips kunt u bellen met politie Eemland zuid 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000.