Landstede

Samenwerking Avonturenpark Hellendoorn en Landstede Raalte

Medewerkers van Landstede in Raalte inventariseren de mogelijkheden om hun studenten praktijkervaring te laten opdoen bij partner Avonturenpark Hellendoorn.

Zowel vanuit het Avonturenpark als vanuit Landstede in Raalte komen vele ideeën en voorstellen die op dit moment op haalbaarheid onderzocht worden. Beide partijen zijn zeer enthousiast. Jaap Streefkerk is als programmamanager betrokken bij het proces om werkervaringsplaatsen vorm te geven: We kiezen er bewust voor de locatie van Landstede in Raalte aan Avonturenpark Hellendoorn te koppelen omdat we de regionale verankering belangrijk vinden. Studenten krijgen op deze manier de mogelijkheid in hun eigen woonomgeving werkervaring op te doen. En hoewel het voor de hand liggende landschap Vrij & Gastvrij in Raalte geen studenten heeft, zien we vele mogelijkheden voor studenten uit andere landschappen.

Compagnie des Alpes
Avonturenpark Hellendoorn valt met Walibi en het Dolfinarium onder de paraplu van Compagnie des Alpes. Zowel bij Walibi als bij het Dolfinarium zijn reeds verschillende studenten werkzaam. Streefkerk: Bij het Dolfinarium hebben we eerder dit jaar een zeer succesvol project met studenten Beveiliging opgezet. Daarnaast zijn er studenten van Vrij & Gastvrij uit Harderwijk ingezet op de afdeling Educatie om voorlichting te geven op het park aan de bezoekers. Voor de eerstejaars studenten heeft er al een bedrijfsbezoek aan Dolfinarium plaatsgevonden, iets wat we later ook met Avonturenpark Hellendoorn van plan zijn.