Landstede

Bedrijven laten studenten proeven

Eerstejaars studenten Vrij & Gastvrij kunnen door middel van een kennismakingscarrousel proeven aan verschillende praktijkvoorbeelden in hun branche. Bedrijven als Odeon de Spiegel, Regardz Nieuwe Buitensociëteit Zwolle, ANWB, VVV, Landstede Buitengewoon Reizen en Landal GreenParks nemen hieraan deel.

De bedrijven, waaronder partners van Landstede, verzorgen gastlessen op school en de studenten gaan vervolgens op bedrijfsbezoek. Doel is de studenten een beter beroepsbeeld te geven. Wat houdt de branche in en wat doet het bedrijf? Naast het bezoeken van Zwolse bedrijven staan ook een bezoek aan een luxe vijfsterrenhotel in Amsterdam, Luchthaven Schiphol en een kijkje in een KLM Boeing 747 op het programma.

Wisselwerking
De kennismakingsweken zijn er niet alleen om de studenten een beeld te geven wat het werken bij de bedrijven inhoudt. Het is voor de partners ook een mogelijkheid om uiteen te zetten wat ze voor de studenten kunnen betekenen tijdens hun studie. Hierdoor kunnen de studenten gerichter een keuze maken voor hun beroepspraktijkvorming.