Persberichten

'Fit for the Future' leeft in de verpakkingsindustrie
Publicatiedatum: 12-10-2010

De afgelopen editie van de vakbeurs Macropak, 5 tot en met 8 oktober 2010 in Jaarbeurs Utrecht, is het bewijs dat het beursthema 'Fit for the Future' leeft in de verpakkingsindustrie. Met het succes van het seminarprogramma en het brede aanbod exposanten werd bewezen dat bedrijven op zoek zijn naar nieuwe technologieën en toepassingen. Project manager Marc Klumper is blij dat de beurs deze toegevoegde waarde kon leveren aan bezoekers. "Er is weer groeiperspectief in de industrie en er wordt gezocht naar nieuwe wegen. Bedrijven zijn nieuwsgierig naar wat er speelt en op Macropak waren veel van deze antwoorden en thema's te vinden. Kortom, als je 'Fit for the Future' wilde zijn moest je Macropak bezoeken."

Het aantal bezoekers van de Industriële Week, ruim 700 exposanten verspreid over 25.000 m2 beursvloer, van de vier beursdagen was ruim 23.000. 55% van deze bezoekers liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Macropak. 34% van de bezoeker was afkomstig uit directie/management en 64% van de bezoekers was eind-/medebeslisser binnen hun bedrijf. De synergie tussen de beurzen van de Industriële Week is groot. 60% heeft de andere beurzen, Aandrijftechniek, Industry & Automation en Industrial Processing, bezocht. Twee derde van de bezoekers van Macropak gaat de volgende editie bezoeken. De helft van de bezoekers ziet een omzetverbetering ten opzichte van vorig jaar.

Groeibranches binnen verpakkingsindustrie
Marc Klumper concludeert dat na de dip van de afgelopen jaren er weer aan groei wordt gedacht. "Verpakkingslijnen blijft het hart van de beurs, maar je ziet dat er enkele groeibranches zijn in de verpakkingsindustrie. Voor de aankomende editie willen we dat deze branches, zoals ontwerpen, design, copackaging en bioverpakkingen, sterk zijn vertegenwoordigd op de beurs. Deze nieuwe thema's kregen al de nodige aandacht in het nieuwe seminarprogramma dat in samenwerking met NVC werd georganiseerd. We kijken er naar uit om de aankomende editie deze toegevoegde waarde opnieuw te leveren."

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober vonden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie plaats: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. De Industriële Week werd voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema 'Fit for the Future, we know how!'. Dit thema toont aan dat de Industriële Week klaar is voor de toekomst. Centraal staan de vijf subthema's energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. De volgende editie van de Industriële Week vindt van 2 oktober tot en met 5 oktober 2012 plaats.

Meer info:
www.aandrijftechniek-online.nl
www.industrialprocessing.nl
www.industry-and-automation.nl
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl

Noot voor de redactie (

VNU Exhibitions