Persberichten

Aandrijftechniek beleeft derde lustrum

Publicatiedatum: 13-10-2010

De vakbeurs Aandrijftechniek, 5 tot en met 8 oktober 2010 in Jaarbeurs Utrecht, kende dit jaar het derde lustrum. Om de 15de editie te vieren werden de afgelopen editie enkele bedrijven bedankt voor hun jarenlange deelname aan de vakbeurs. Project manager Martijn Beckers vond het heel belangrijk om deze dragende krachten een blijk van waardering te geven. "Er zijn exposanten die al vanaf het begin van Aandrijftechniek op de beurs staan en voor deze toewijding zijn we ze heel dankbaar. De aankomende edities hopen we deze partijen te blijven verwelkomen."

Het aantal bezoekers van de Industriële Week, ruim 700 exposanten verspreid over 25.000 m2 beursvloer, van de vier beursdagen was ruim 23.000. 57% van deze bezoekers liet weten geïnteresseerd te zijn in de vakbeurs Aandrijftechniek. Een kwart van de beursbezoekers was op het niveau van directie/management en 56% was of eind- of medebeslisser. De synergie tussen de beurzen van de Industriële Week is groot. 82% heeft de andere beurzen, Macropak, Industry & Automation en Industrial Processing, bezocht. Twee derde van de bezoekers van Aandrijftechniek gaat de volgende editie bezoeken. Wat daarnaast opviel is dat 43% van de bezoekers een omzetverbetering ziet, 34% denkt dat deze stabiel blijft en 23% houdt rekening met een verslechtering van de omzet.

Verbreding van Aandrijftechniek
Martijn Beckers wilt voor de volgende editie een nog completer en breder aanbod hebben. "Aandrijftechniek staat niet stil. We willen meer diverse partijen aan de beurs binden. Hydrauliek is bijvoorbeeld een segment waar wij meer aandacht aan willen besteden. Exposanten zijn hier mee bezig en wij willen met Aandrijftechniek het platform blijven waarop deze ontwikkelingen zichtbaar zijn."

Over de Industriële Week 2010
Van 5 tot en met 8 oktober vonden tijdens de Industriële Week 2010 in Jaarbeurs Utrecht vier toonaangevende vakbeurzen voor de industrie plaats: Aandrijftechniek, Industrial Processing, Industry & Automation en Macropak. De hele industrie onder één dak. Handig voor de bezoekers, want zij zijn vaak op zoek naar oplossingen voor meerdere problemen binnen hun productieproces. De Industriële Week werd voor het eerst georganiseerd onder één overkoepelend thema 'Fit for the Future, we know how!'. Dit thema toont aan dat de Industriële Week klaar is voor de toekomst. Centraal staan de vijf subthema's energie, milieu, partnership, innovatie en veiligheid. De volgende editie van de Industriële Week vindt van 2 oktober tot en met 5 oktober 2012 plaats.

Meer info:
www.aandrijftechniek-online.nl
www.industrialprocessing.nl
www.industry-and-automation.nl
www.macropak.nl
www.industrieleweek.nl

Noot voor de redactie (